Реклама / Ads
6| 3124 |13.02.2024 СВЯТ

Германският вътрешен министър планира да създаде Звено за ранно разкриване за борба с десния екстремизъм

.
Германският вътрешен министър Нанси Фезер Източник: БГНЕС
Германският вътрешен министър Нанси Фезер планира да създаде Звено за ранно разкриване на чуждестранни манипулации и кампании за влияние като част от правителствените усилия за борба с десния екстремизъм, съобщи ДПА.
 

Планът е част от пакет от 13 мерки, които Фезер, паралелно с ръководителя на Службата за вътрешно разузнаване Томас Халденванг и началника на Офиса на федералната криминална полиция Холгер Мюнх, представи днес в Берлин.

 

Преобладаващата част от от мерките, включени в пакета, вече бяха огласени.





Екстремистите в крайната десница целят да подкопаят доверието в стабилността и способността на държавата да действа, се посочва в документа, съдържащ пакета с мерки. Според него, те споделят тази цел с някои чуждестранни фактори, които също имат интерес от редуциране на демокрацията.

 

"Авторитарните държави използват фалшиви профили, за да създават изкуствен достъп до интернет, пишат истории със снимки, създадени с изкуствен интелект, и им придадат достоверност с копирани сайтове на вестници", се отбелязва още в текста.

 




Подобни координирани кампании се използват за манипулиране на свободното формиране на мнение и политически дебати и за отслабване на демокрацията, се казва освен това в документа.

 

Новото Звено за ранно разкриване ще има за цел да идентифицира предварително подобни кампании.

 

"Искаме да използваме всички инструменти на правните норми, за да предпазим нашата демокрация", отбеляза Фезер в изявление. "Искаме да смажем мрежите на крайнодесния екстремизъм, да ги лишим от приходите им и да отнемем техните оръжия", категорична бе тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3298 |12.02.2024 Украинските моряци успешно атакуват руски кораби в Черно море и защитават зърнените коридори . 10| 6196 |12.02.2024 ISW: Русия издигнала бариера в окупирания Донецк. Отбранителната ѝ индустрия не е толкова продуктивна, колкото Кремъл я представя . 19| 6604 |09.02.2024 ISW: Путин иска от Украйна и Запада пълна капитулация . 2| 4401 |07.02.2024 Израелската армия: Има доказателства за парични потоци между Иран и Хамас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads