Реклама / Ads
6| 5191 |10.10.2023 СВЯТ

Нетаняху категоричен: Израел ще използва огромна сила срещу ”Хамас”

.
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху Източник: БГНЕС
Израел ще използва огромна сила срещу ”Хамас”, заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху, след като страната му обяви пълна обсада на Ивицата Газа. Нарастват жертвите сред цивилното население и от двете страни на новия палестино-израелски конфликт, съобщи БНР.
 

Според Нетаняху интензивните въздушни удари срещу Ивицата Газа са само началото на ответната операция на израелската армия. По думите му е напълно възможно да се проведе и сухопътна операция. В изявлението си израелският лидер сравни организацията "Хамас" с "Ислямска държава" и се закани страната му да победи.

 

"Израел е във война. Не я искахме, но ни беше натрапена по най-бруталния начин. И въпреки че Израел не започна тази война, ще я довърши. "Хамас" ще разбере, че допусна историческа грешка като ни нападна. Ще платят цена, която ще запомнят, както и всички други врагове на Израел, за десетилетия напред", категоричен бе премиерът.

 

Повече от 100 души се държат като заложници от "Хамас", алармира израелският външен министър Ели Коен. По данни на властите в Тел Авив жертвите от израелска страна са повече от 900.

 

"Започнаха да похищават майки, бебета, възрастни хора – 80-85 годишни. Те са чудовища, терористи. Имат само една цел – да убиват толкова, колкото могат."

 

"Хамас" заплаши да екзекутира израелци, взети за заложници. „Отговорът на атаките от израелските сили срещу жилищни сгради и цивилни обекти ще бъде екзекуцията на заложници“, се посочва в изявление на "Хамас", след като броят на жертвите от палестинска страна достигна 700 души. Ислямистите заплашват да заснемат екзекуциите и да ги публикуват в социалните мрежи.

 

Ивицата Газа е засегната драстично от обявената по-рано от Израел пълна блокада. В района няма ток, повредена е голяма част от инфраструктурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5172 |09.10.2023 САЩ изпратиха най-големия си самолетоносач в помощ на Израел . 17| 6526 |08.10.2023 ISW: Кремъл използва кризата в Израел срещу Запада . 18| 5097 |08.10.2023 Кризата в Израел продължава. Част от сънародниците ни вече са на българска земя . 0| 4564 |07.10.2023 Шест жертви вследствие на безредици в затвор в Еквадор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads