Реклама / Ads
6| 6078 |04.10.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бразилия очаква по-активно бизнес партньорството с България

.
Дилма Русев
Бразилия се надява на засилване икономическите отношения с България по време на посещението у нас на президента Дилма Русеф. Това заяви Рубенс Гама - директор на отдел "Търговия и инвестиции" към Министерство на външните работи на Бразилия, цитиран от БНР.
 

 

Бразилската делегация начело с президента Дилма Русев ще пристигне в България тази вечер в 21:30 ч., където ще остане няколко дни. Очаква се бразилският президент да бъде придружен и от най-високопоставената досега бизнес делегация от Бразилия.

 

„Това би било интересно предложение, което да се направи към бразилския частен сектор. Президентът Дилма Русеф води със себе си представители на някои от най-големите бразилски компании, като "Петробраз" - най-важната нефтена компания в Бразилия; "Вали" - една от най-големите фирми в минната индустрия; "Електробраз" - която е водеща в производството на ток, особено на хидроенергия; "Марко поло", която произвежда и изнася автобуси; "Ембраер", специализирана в самолетостроенето. Разбира се, ще участва и председателят на Националната конфедерация на промишлеността на Бразилия, който представлява почти целия бизнес", обясни Рубенс Гама.

 

По думите на Рубенс Гама, има възможности за български износ на земеделски торове, сътрудничество в енергетиката и дори бразилски инвестиции в производство у нас.

 

В прогарамата на Дилма Русев са предвидени срещи с президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

 

Президентите на България и Бразилия ще говорят пред участниците в българо-бразилски бизнес форум. В тяхно присъствие ще бъдат подписани двустранни документи в областта на икономиката и информационните технологии.

 

През втория ден от посещението президентите на България и Бразилия ще посетят Велико Търново и Габрово. Във Велико Търново държавните глави ще разгледат крепостта "Царевец". В Априловската гимназия в Габрово президентите на България и Бразилия ще се срещнат с обществеността на града.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5977 |30.08.2011 Бизнесът: Само реформа може да направи пенсионерите сити . 4| 5400 |15.08.2011 Бизнесът иска нови правила за ранното пенсиониране . 3| 5155 |04.08.2011 Очакваният ръст в туризма се оправда . 1| 5861 |12.07.2011 Нова порция критика заради лошата "бизнес среда"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads