Реклама / Ads
0| 4528 |26.02.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кои са най-важните характеристики на добрия куфар? Ръководство преди покупка!

.
В свят, в който един билет за самолет може да струва колкото обяд, а всички необходими пътеводители за ресторанти и хотели са на един клик разстояние, пътуването е изцяло преобразено през последните години, превръщайки се в неотменна част от нашия живот. Презокеанските екскурзии са станали по-достъпни от всякога, позволявайки ни да избягаме от студените зимни месеци и да се насладим на коктейл на един отдалечен и екзотичен плаж.
 

Ако сте резервирали 10-дневна екзотична почивка с дълъг полет и търсите надежден куфар, който да издържи на всички прикачвания, или планирате следващата си ски ваканция в планината и имате нужда от куфар, който да предпази Вашата екипировка, сте на правилното място! В тази статия ще ви запознаем с най-важните характеристики на куфари за пътуване. Това е Вашето ръководство за успешна покупка на куфар, който ще Ви придружи до края на света и дълги години ще пази не само най-важните вещи, но и най-съкровените спомени!

 

Какъв куфар да изберете?


На пазара има разнообразие от видове куфари, които могат да отговорят на Вашите индивидуални нужди и предпочитания. Посетете онлайн и физическите магазини на CCC, за да разгледате голямото разнообразие от видове, размери и дизайни. Основно куфарите се разделят на три основни категории – твърди, полутвърди и меки куфари.

 

Твърди куфари


Както подсказва името, този вид куфари има твърда външна обвивка, изградена от здрави материали като поликарбонат или ABS пластмаса. Избирайки твърд куфар, получавате отлична защита за ценни предмети, благодарение на високата устойчивост на удари и влага.

 

Повечето твърди куфари имат вградени колелца и ремък за издърпване или телескопична дръжка, което улеснява транспортирането. За разлика от други видове куфари, твърдият материал не позволява увеличаване обема на куфара.

 

Полутвърди куфари


Полутвърдите куфари решават проблема с гъвкавостта на материала, като предоставят комбинация от стабилност и възможност за разширяване на обема. При този вид куфари само ъглите са подсилени, а повърхностите са направени от плат - често найлон или полиестер. Предимството им в сравнение с твърдите куфари е, че са по леки и позволяват да използвате по-добре пространството за съхранение. Защитата не може да се сравни с тази на твърдите куфари, така че изборът Ви ще зависи от вещите, които транспортирате.

 

Меки куфари


Изработени от здрави текстилни материали като кожа, полиестер или найлон, тези куфари обикновено са леки и гъвкави, което ги прави удобни за пътувания, където пространството е ограничено. Те могат да се разширят за допълнителен капацитет и обикновено се предлагат с множество джобове за организация на багажа. Един недостатък – вещите Ви са трудно защитени от атмосферни влияния.

 

Тези характеристики правят куфара добър и надежден:


Кой вид куфар е най-подходящ за Вас зависи от два фактора - предназначението и багажа, който ще транспортирате. Ако пътувате много и използвате куфара си всеки ден, имате нужда от здрав и надежден модел - в идеалния случай със защита от атмосферни влияния. Ако куфарът се използва само за дрехи и не се използва за пътуване със самолет, здравината не играе основна роля. Докато видът и размерът на куфара зависят от индивидуалните нужди, има някои характеристики, които са Вашето ръководство преди покупка:

 

- Тегло: Търсете комбинация от висока стабилност и ниско тегло!

- Материал: Често срещани и надеждни са поликарбонат, полипропилен и алуминий.

- Има ли интегрирана TSA ключалка?

- Четири или две колела? Куфарите с две колела трябва да бъдат наклонени, за да могат да се дърпат, но са по маневрени на неравни повърхности.
- Има ли регулируема телескопична дръжка и допълнителни дръжки за носене?
- Има ли допълнителни вътрешни разделители и външни джобове?

- Забележителен дизайн


Накрая, но не на последно място – изберете куфар с дизайн, който Ви харесва и отразява Вашия индивидуален стил. Освен лоялен партньор, който пази багажа Ви, куфарът е и аксесоар. Модерен външен вид със сигурност ще добави настроение към всяко пътуване!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3752 |23.02.2024 Защо Тайландските Малдиви - Ко Липе, ни разочарова? . 0| 3021 |23.02.2024 Пет идеи за подарък на любимата за Свети Валентин и след това.... . 0| 4025 |22.02.2024 Kак да се подготвиш финансово преди да напуснеш работа? . 6| 6003 |21.02.2024 Френски фирми в България страдат от липса на работници, внасят си от Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads