Реклама / Ads
188| 10728 |20.01.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Левон Хампарцумян, възмутен; имало кампания против банките

.
Левон Хампарцумян
По комунистическо време имаше комитет по цените, а сега г-н Любомир Христов е този, който иска да накара държавата да направи някакъв вид регулация и той да й стане шеф. Банкерът предупреди да не се демонизират хората от банките заради лихвите.
 

От три дни водите кампания, че банките рекетират, в България има милиони кредити, а вие на базата на един случай правите заключения, възмути се по БТВ банкерът Левон Хампарцумян за казуса с неправомерното вдигане на лихвите по банковите кредити и за факта, че клиент осъди банка заради това. Според него това не било обективно; какво значела лавина от писма и от други потърпевши, попита той.

Никой не може да направи прецизна хипотеза какви ще бъдат лихвите в 30-годишен срок, затова лихвата се прави гъвкава, обясни той. Всички господа, които искат държавата да регулира, ще доведат до изчезване на кредита, банките съществуват затова, за да печелят за акционерите си, продължи Левон Хампарцумян. Спорът между банка и клиент е търговски и се решава или чрез споразумение между двете страни, или в съда, но в никакъв слечай не през медиите.

В последните години печалбите на банките отиват надолу, защото поемат негативните ефекти на кризата, констатира банкерът. В други страни рентабилността била по-голяма, значително по-ниски били и двете неща, дано и ние да отидем там, добави той. Не е възможно да се поиска много повече от предварително допустимите цифри, успокои Левон Хампарцумян.

Г-н Любомир Христов е този, който иска да накара държавата да направи някакъв вид регулация и той да й стане шеф, разясни още банкерът. По комунистическо време това нещо се казваше комитет по цените, който казваше колко ще струват бананите, дънките и пр.

Не обиждайте и не демонизирайте 30 000 души, които работят в банковата система, призова Хампарцумян.

Банките не позволяват на хората да си правят сметката, каза адвокатка, веднага след думите на Хампарцумян, които тя определи като недопустими. Тя обясни, че имало директива, според която на клиента не можело да се предостави бланкетен договор. Искам всичко да се договаря предварително, а не след 1-2 месеца да има удар под кръста, каза тя. Обикновените хора не са специалисти, банкерите са такива, те трябва да предвиждат какво ще става в дългосрочен план.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6145 |07.07.2011 Зелена светлина за "магистралната" кампания на кабинета . 15| 5419 |06.06.2011 КС: Национализирането на пенсионите активи е противоконституционни . 16| 5928 |18.04.2011 Имало доказателства за банков картел! . 7| 6099 |29.03.2011 Трайков против ДКВЕР да определя цените на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads