Реклама / Ads
3| 6779 |08.10.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Належащи проблеми в туризма ще се решават от нова комисия

.
Конституирането на държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на туризма към Министерски съвет, бе основна тема на среща на представителите на туристическия сектор.
 

Тя се проведе днес при вицепремиера Ивайло Калфин, отговарящ в правителството за туристическата индустрия. На нея присъстваха Ветко Арабаджиев, председател на Съюза на инвеститорите в туризма, Петя Славова, председател на Съюза на българската туристическа индустрия, Георги Гергов, председател на Националната конфедерация на туристическата индустрия и Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм.

Вицепремиерът Калфин и представителите на туристическия бизнес са се договорили първото заседание на комисията да се проведе в началото на ноември.

Акценти на срещата ще бъдат: промените в Закона за туризма, Националната стратегия за развитие на българския туризъм до 2013 г., рекламата на България като туристическа дестинация и възстановяването на информационно-туристическите центрове на страната ни в чужбина.

kryshkova5.jpg  снимки Вяра Йовева

Според приетото от Министерски съвет постановление през миналата седмица в комисията по право участват от страна на туристическия бранш Ветко Арабаджиев, Петя Славова и Георги Гергов. Останалите три места в квотата на туристическия бизнес ще бъдат предоставени на Радка Минева, управляващ директор на "Балкан холидейз", Стефан Шарлопов, собственик на "Шарлопов хотелс" и на ротационен принцип - Донка Соколова, председател на БАТА и Красимир Гергов, председател на НБТ.

Председател на държавно-обществената консултативна комисия е Ивайло Калфин, заместник-председател е Анелия Крушкова. От страна на правителството в комисията ще участват осем министри, чийто ресори са пряко свързани с туристическата индустрия. Ще има представител и на Национално сдружение на общините в България.

Най-напред проблемите на туристическата индустрия ще се дискутират на експертно равнище в Националния съвет по туризъм, който трябва да се превърне в работещ орган. Неговата първа сбирка ще бъде на 18 октомври. Ще бъде поставен за разглеждане въпроса за нови критериите за браншовите организации, които да бъдат вписвани в националния туристически регистър и бюджета за националната реклама. След това основните теми, постигнати с консенсус, ще бъдат представяни от  Крушкова пред държавно-обществената консултативна комисия, чиито решения ще носят задължителен характер за министрите. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4778 |03.10.2008 Държавно-обществена консултативна комисия ще следи въпросите на туризма . 3| 5561 |28.09.2008 Обсъждат действията на институциите, бизнеса и медиите в туризма . 7| 6774 |26.08.2008 Правителството трябва да реши проблемите с руските визи . 11| 5201 |14.07.2008 Проститутките пречели на туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads