Реклама / Ads
4| 5575 |23.04.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Р. Плевнелиев: Битка с дните се води за АМ "Люлин"

.
Росен Плевнелиев
Това е много тежка магистрала, която трябвало да бъде съществено завършена до края на годината.
 

Не тъмнината погуби хората на АМ "Люлин", обясни по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и добави, че това е много тежка магистрала, която се укорила през месец януари, защото през първите 3 години направили едва 36 % от нея. Сега се налагала денонощна работа, без това да се отразява на начина , по който се работи и на стандартите. Трагично е, че към всичките неволи се прибавят и смъртни случаи, коментира министърът, според когото всички елементи по споразумението вече били договорени и се очакване подписване до две седмици. До края на годината магистралата трябвало да бъде съществено завършена до края на годината, а до 15. 05. следващата - и окончателно. Цената била фиксирана на 185 млн евро със сериозни неустойки за фирмата изпълнител, съобщи още Плевнелиев и каза, че се водела битка с дните в рамките на правилата. За АМ "Тракия" министърът осведоми, че първата копка по ЛОТ 2 ще е на 3. 05. Време било да тя да се завърши, още повече, че решението за нейното изграждане е взето през 1964 г., когато той бил роден.

Министерството на регионалното развитие разплатило почти половината от своите задължения и проправило пътя, по който щели да се разплатят задълженията на строителните компании. 280 млн са в моето ведомство, каза Плевнелиев и посочи като пример подписани договори за свлачища от порядъка на 41 млн лв, от които обаче били платени 3 млн. Това ставало вече в условия на криза.

Нямам частно шосе, но имам вила в Черноморец, която обаче не е на три етажа с лодка и барбекю, каза Плевнелиев, чийто съсед всъщност насипвал път пред къщата си. Той направи този коментар по повод информация във в. Дума, че строял частно шосе за вилата си на морето. Когато направите път на морето, идват панелките, а аз не желая това, обясни министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4811 |22.04.2010 Плевнелиев: Търсим европари за Хемус . 0| 5749 |26.03.2010 Найденов се обяви в защита на родните пиповарни . 0| 4764 |12.02.2010 БСК подкрепя ЕК в битката със забавените плащания . 2| 5812 |09.02.2010 Плевнелиев: Феноменално, ако построим "Тракия" с наличните пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads