Реклама / Ads
30| 19364 |26.11.2020 ГЛАСЪТ

Клубът на идиотите винаги е отворен за нови членове

.
Пиарите на Борисов с нова, голяма крачка към спечелване на приза „Идиот на годината“. Този път Севда или Никола преписали обръщение на шведския премиер Стефан Льовен от Фейсбук и го дали на боса да го представи в мрежата като свое. Не щеш ли, гаднярът Ивайло Мирчев от „Да, България“, дето наруши рахатлъка на Доган през лятото, да вземе да прочете какво казал шведа и така разкрил, че бойковият мозъчен тръст действа под индиго.
 

И уж да изкарат вожда начетен и мъдър, а се получи както обикновено. Имаше навремето виц как в програмата на филмите, за да привлекат повече зрители, обявили: Филмът е шведки, сексуален и се казва „Баба дала на войника“. Когато филмът започнал се оказало, че не е шведски, а съветски, не е сексуален, а социален и не се казва „Баба дала на войника“, а „Балада за войника“.






Все пак българският премиер със сигурност е запознат с някои шведски неща, но те най-вероятно са свързани с Шведската академия, която определя Нобеловите награди. Вие за „шведска тройка“ ли си помислихте? Какво подсъзнание само.   

Патриотът Валери Симеонов рекъл на председателката на парламента: „Цвета, Цвета - прелестно цвете на пустинята“. Тя свенливо отвърнала: „Чак пък на пустинята.“ Демек: Че съм цвете, цвете съм, но де е пустинята, освен ако нямаш предвид България, щото някои райони наистина заприличаха на пустиня… Тези двамата отдавна се харесват и дори не го крият. Остава да гадаем дали отношенията им са поели в посоката, за която първо си мисли всеки българин…

 

От друга страна премиерът Борисов нарече Цвета „проста кърджалийска п…а“, което никак не се връзва със симеоновото възхищение, но всичко е въпрос на гледна точка.

 

Ако олигофрените в политиката бяха полезни изкопаеми, а не само изкопаеми, България щеше да е най-богатата страна в света.

 

В следващите редове ще стане дума за Десислава Атанасова, една от универсалните мерудии на ГЕРБ. В сряда Атанасова се обърна към опозицията по повод гласуването на предложението да се свика Велико народно събрание: „Нaли иcкaхтe избoри? Днec имaтe шaнc дa пoлучитe ocтaвкaтa нa прeмиeрa Бoриcoв и мнoгo cтрaннo, чe тoчнo виe, oпoзициятa, ce прoтивoпocтaвятe нa тoзи шaнc". Cпoрeд нeя същата опозиция настоявала мeceци нaрeд Бoриcoв дa пoдaдe ocтaвкa, а днec крeпяла cтaтуквoтo. "Крeпитe упрaвлeниeтo нa Бoриcoв" – вика Дecиcлaвa от катедрата, бъркайки иронично с глупаво.






От думите й излиза, че тя и другите гербаджии искат Борисов да си ходи и използват гласуването за Велико народно събрание, за да се отърват от него. А опозицията им пречи. Ти да видиш… Ами да бяха предложили направо свалянето на Борисов, а не да заобикалят през Горубляне за Банишора… Подкрепата щеше да е голяма.

 

Каролина Ерера, световно име в модната индустрия, е известна с многобройните благотворителни кампании, заради които се е срещала със стотици политици. Според нея някои от тях се държали като истински олигофрени. „Как можеш да помниш такива хора, та те се изтриват от паметта ти автоматично… бъркаш лицата им с различни маски… не помниш как изглеждат, нито ги свързваш с мирис… въобще не помниш нищо, освен, че са олигофрени… и си мислиш… Боже… благодаря ти, че си ми дал такава силна памет, че… да не помня олигофрените!“

 

Полезно и здравословно. Да въведем челния опит на г-жа Ерера и у нас, иначе рискуваме до смъртния одър на носим в главите си образите и словата на български политици, което е непосилен кошмар.






Има обаче гледки, които човек не забравя. Като Ниагарския водопад, например. Или чекмеджето с милионите и златото в спалнята на премиера. Търпението ни, трябва да признаем, ни нарежда сред фаворитите за „Идиот на годината“, че и на десетилетието. Националният клуб на идиотите може да е препълнен, но винаги е отворен за нови членове. По традиция.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 88| 15707 |05.09.2019 Освободители или окупатори? Искаха да стане добре, но стана както винаги . 7| 15614 |09.11.2017 Г-н Маринов, плагиатите на премиера винаги ги взимат на подбив . 26| 47193 |23.08.2017 За режима на Борисов новините срещу мафията винаги са „фалшиви” . 3| 24384 |28.07.2016 Господ ненавижда идиотите, а българите сме най-големите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads