Реклама / Ads
7| 12245 |09.02.2010 ИНТЕРВЮ

Ил. Беновска: Сквернословия за х...е и п...и са звучали преди на честотата на К2

.
Илиана Беновска
К. Пенчев е един твърде висок мъж; дано успее да издигне морала в съдебната ситема на висотата на собствения си ръст, казва за Frognews мениджърът на радио К2.
 

интервю на Ана Кочева


- Госпожо Беновска, на 11.02. Върховният Административен съд ще реши дали Радио К2 да остане в ефира? Защо биха спрели радиото?

- Важно е да се знае, че групичка от ВАС ни отказва справедлив процес. Казусът К2, засега, е показателен, че груповите и корпоративните интереси продължават да са над закона у нас. Скритите мотиви са: първо - Красимир Гергов да придобие радиото, за да закръгли медийната си империя, второ – да бъде оневинен председателят на КРС, Божков, който ми поиска 300 000 евро. Колко ли струва съдийската съвест, ако я има изобщо?

- Как се чувствате?

- Борбено. Радио К2 се превърна в обществена кауза. Окрилява ни огромната подкрепа, която получаваме от авторитетни български и от международни и европейски институции. Прекрасна е подкрепата и от колеги, и от слушатели. Това ме кара да мечтая, че на 11.02. ВАС е възможно да се прероди и да се превърне във флагман на законността в България. Дано! Мечтите са за това, за да се осъществяват, нали?

- Страх ли ви е, че ВАС може да стане съучастник на корупционните кръгове в медиите?


- Не ме е страх от нищо. Страсбург ще се произнесе по закон, ако София не го направи. Да се страхуват корумпираните в СЕМ, в КРС, във ВСС, в съдилищата. Радио К2 бие камбаната, че така повече не може. За да останем „във” и да работим ”за” България, нещо към което всяка власт гръмко ни призовава, докато яхне коня, властимащите трябва да пречупят жилавия гръбнак на безаконието в родината ни ‒ при това твърдо и без завои по интереси.

- Председателят на Върховният Административен съд Константин Пенчев винаги ясно е декларирал, че рязко се противопоставя на наглата злоупотреба със закона в съдебната система. Май работите, всеки със своите си лостове, за една кауза?

- Г-н Пенчев е един твърде висок мъж. Дано г-н Пенчев успее да издигне морала в съдебната ситема на висотата на собствения си ръст. Състав на ВАС се опитва да постави на нашата честота субект, който е бил осъден за излъчване на цинизми в ефира на България. С извинение, но ето какво звучало на нашата честота:

„По шосето се задават дъщеря и майка,
Клони кършат, путки бършат и за хуй въздишат.
Гъз, гъз, рунтав гъз, дърта путка, хуй чевръст,
Гъз, гъз, рунтав гъз, ляво мъдо на гърба му, дясно – с хуй в гъза му.
Насреща им млад калугер, изморен и потен,
Между кълки кур изкаран, като вървокосен.
Гъз, гъз, рунтав гъз, дърта путка, хуй чевръст,
Гъз, гъз, рунтав гъз, ляво мъдо на гърба му, дясно – с хуй в гъза му.
Дай ми да му легна, мамо или да побегна,
Че каквато съм си щура, ще му счупя кура!
Недей, дъще, недей, мила, ти си аджамия,
Нека, мама да накисне старата мистрия!
Гъз, гъз, рунтав гъз, дърта путка, хуй чевръст,
Гъз, гъз, рунтав гъз,ляво мъдо на гърба му, дясно – с хуй в гъза му.”

Представяте ли си, два съдийски състава са чели, преписвали, произнасяли на глас в съдебна зала тези сквернословия?!

- Искате да кажете, че ВАС може със свое решение да въдвори в ефира на мястото на обществено–политическото Радио К2 такъв субект?!


- Не искам да си представям, но... Питайте председателя Константин Пенчев. Да, днес това е проблем на ВАС. Но, той е сътворен от кръгове в СЕМ и КРС още преди 3 години. Питайте регулаторните органи на какви законови основания и с каква професионална преценка са допуснали този „субект”, както го нарекохте да се подвизава незаконно и безнаказано две години в ефира на София на нашата честота. Нека да разберем мотивацията, къде да я намерим в закона? Радио К2 е с лого: „Радиото, по което говорите Вие!” От ганстерско радио, финансирано от Клюна и Златко Баретата, ние създадохме "РАДИО К2" - медия с обществено-политически профил. В ефира всеки ден звучат от 26 до 35 становища на български и европейски политици от законодателната и изпълнителната власт, магистрати, дипломати, синдикалисти, представители на гражданското общество, предприемачи, анализатори, журналисти – личностите, които създават и определят процесите в България и света. Радиото се прави високопрофесионално и с отговорност към обществото. На горещата телефонна линия се обаждат активно през целия ден заети, информирани и дейни хора, звънят и от Европа и Америка. На 9-ия месец от старта си станахме втори в класацията на публиката за Човек на годината. Ето, какво написа проф. Лазар Груев, председател на Върховния Касационен съд, по случай първата ни годишнина: „Желая ви творчески успехи и нови професионални върхове, като борци за справедливост. Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие, доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува. Успех!” Ето и какво написа заместникът на Главния прокурор при Върховна Касационна Прокуратура г-н Валери Първанов: „През тази една година вашият екип, с високия си професионализъм, успя да спечели многобройна аудиория. Пожелавам Ви да съхраните живо творческото си дълголетие, непримиримия журналистически дух, силите и енергията, с които да продължите напред. Успех в новите начинания.”
Коментарът оставям на вас!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11605 |07.02.2010 Ал. Томов: ДАНС участваше в съсипването на "Кремиковци" . 1| 13857 |05.02.2010 INNA: Балканците можем да побеждаваме . 28| 12833 |04.02.2010 Октай: Конспирация готви края на ГЕРБ . 10| 9077 |03.02.2010 Т. Петков: Неясната подкрепа за ГЕРБ рискува да обезличи СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads