Реклама / Ads
15| 8898 |29.03.2020 ИНТЕРВЮ

Натан Мержи от Франция пред Фрог: Никой не вярваше, че вирусът ще убива

.
Натан Мержи
“Хората във Франция не слушаха и не вярваха, че вирусът може да е опасен. Че може да отнеме животи”.
 

Натан Мержи частен учител от Франция. По образование е журналист.

 

Как се справя страната в борбата с COVID-19?

 

Мерките срещу разпространението на COVID-19 във Франция са много стриктни, но е така от скоро. Затворени са предприятия, училища, университети. Всичко се провежда онлайн. Забранено е да се излиза на улицата. Може само да се ходи до магазина. Позволено е и да спортуваш - джогинг по един час всеки ден, но само в района на дома ти.

 

Как реагираха французите на ограниченията?

 

Не ги приемат особено добре, недоволни са. Не ги уважаваха в началото - излизаха спокойно, особено в парковете. Събираха се с приятели, живееха си живота нормално. Но във Франция вече има и доста загинали от вируса - около 1300 смъртни случая. Всички са започнали вече да се паникьосват и излизат по-малко. Има и глоба - 135 евро и опасност от затвор при второ нарушение.

 

Достатъчно ли прави правителството, за да се справи с разпространението на заразата?

 

Мерките са твърде леки, а и французите злоупотребяват с частичната си свобода, която им е дадена. За да се забави разпространението това трябва напълно да се ограничи.

 

Има ли позитивна страна на карантината?

 

В момента хората имат много свободно време и го използват за неща, които не са можели да вършат допреди това. Четат, гледат филми, общуват повече с близки и приятели. А и подкрепят лекарите - и във Франция излизат по прозорците и пляскат на медиците, които се борят с тази зараза.

 

Интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10910 |28.03.2020 Д-р Мишел Бакърджиев от САЩ пред Фрог: Ще трябва да включваме по двама пациенти към един респиратор и да правим тежки избори . 8| 17355 |27.03.2020 Адв. Симеонов: Определени хора командват прокуратурата и главния прокурор. Визирам Делян Пеевски . 16| 17090 |25.03.2020 Д-р Велислав Георгиев за Фрог: Коронавирусът наказва хората, прекалили с храната и алкохола . 10| 7742 |24.03.2020 Психиатърът д-р Емил Грашнов за Фрог: Няма увеличаване на пациентите ни, високо е нивото на стрес у хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads