Реклама / Ads
51| 15485 |14.04.2021 ИНТЕРВЮ

Николай Цонев пред Фрог: Лицемерна е подкрепата за Слави на ГЕРБ, БСП и ДПС

.
Николай Цонев
Лицемерна е подкрепата за Слави на ГЕРБ, БСП и ДПС. Обществото ни трябва да разгроми „борисовщината“ и „цветановщината“ в управлението на страната. Най - оптимистичният сценарий за България е - служебно правителство, неопетнени с купуване на гласове избори и пълна победа на опозицията над мутренската държава. Това каза за Фрог нюз бившият министър на отбраната Николай Цонев.
 

- Г-н Цонев, трябва ли да бъде съставен кабинет или да се върви към нови избори?

 

.- Коренна промяна може да се осъществи само от силно, мотивирано за нов подход към решаване на управленските проблеми, нов начин на живот на нашите сънародници. Правителство, което да заложи на прозрачно и открито за обществото ни управление. Правителство, което е готово във всеки един момент да мотивира своите решения, а не да разхвърля от нашите пари от прозореца на джипката. За това и смятам, че разумното и честното отношение към избирателите е да се върви към служебно правителство и предсрочни избори.

 


- Анализатори казват, че Слави Трифонов ще управлява като Байдън - със съветници. Има ли ги тези съветници?


-  Слави трябва първо да реши дали си струва риска да състави кабинет или да го направи с цел да покаже истинското лице на статуквото, давайки му възможности да се приемат важни, радикални за промяната закони, като Изборния кодекс и при отказ за подкрепа да се оттегли и да се отиде на предсрочни избори.


- Не е ли дяволска и лицемерна тази подкрепа на ГЕРБ, БСП и ДПС към партията "Има такъв народ"?


- Не вярвам да се стигне до такава подкрепа и да, лицемерна е. Обществото ни трябва да разгроми „борисовщината“ и „цветановщината“ в управлението на страната ни. Силно се надявам на енергично служебно правителство, способно да проведе за първи път честни избори. На последните такива има купени към 690 000 гласа, като две трети от тях са за ГЕРБ, според едно изследване.

- Защо в в 45-ия парламент има само един генерал от армията?

- Отговор могат да дадат партиите и коалициите влезли в парламента, а и това показва несериозното отношение към проблемите на военнослужещите. Има и друг факт, в настоящия парламент няма ярки опозиционни на Борисов фигури, а по-скоро разочаровани от него бивши негови партньори.


- Екатерина Захариева, Даниел Митов или Сачева ще бъдат новият премиер на ГЕРБ? А може би някой друг?


- Възможно е. Борисов е способен на всякакви нестандартни ходове. Той се отказа и от това да бъде народен представител, само защото предполага как ще бъде посрещан и изпращан от протестиращите пред Народното събрание. Медиите вече не отразяват протеста на гражданите от лятото на 2020 година, а той продължава над 280 дни.

 

- Г-н Цонев, кой е най-оптимистичният сценарий за България?


- Служебно правителство, неопетнени с купуване на гласове избори, пълна победа на опозицията над мутренската държава.

 

Разговаря: Красен Бучков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 14320 |12.04.2021 Цветозар Томов пред Фрог: Приключи последното управление на ГЕРБ с Борисов начело . 19| 47945 |12.04.2021 Октай пред Фрог: Слави Трифонов да продължи да не вярва в ”добрите намерения” на ГЕРБ, БСП и ДПС . 33| 14743 |09.04.2021 Калоян Константинов пред Фрог: Борисов е уплашен, че ще изгуби властта и търси начин да подхлъзне опозиционните партии . 30| 21343 |05.04.2021 Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Чалгаризацията на нацията е факт, но тя не започва от Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads