Реклама / Ads
33| 11042 |20.12.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Кулезич: Гледаме като риалити зрелищната смърт на БНТ

.
Светла Божилова, Юлиана Методиева, Люба Кулезич
Ставаме свидетели на зрелищната смърт на Националната телевизия, заявиха Люба Кулезич и Светла Божилова на пресконференция днес. И двете бяха претендентки за поста на Вяра Анкова. След незаконното им отстраняване от конкурса за генерален директор обжалват пред съда. Според тях в БНТ продължава източването на държавни пари, вътрешното разграбване и увеличаването на бюджетния дефицит.
 

Люба Кулезич представи писмо от британската фирми "Солид стейт лоджик" , доставчик на техническо оборудване до генералния директор на БНТ от 30 септември. В него англичаните посочват, че на проведено зад граница техническо изложение техният щанд е бил посетен от Атанас Гьоков, член на УС на БНТ, който се интересувал от закупуването на оборудване за бъдещата цифровизация на БНТ. От компанията изразяват безпокойство във връзка с думите на Гьоков, който заявил, че вече не желае да работи с техния официален представител в България и че трябва да се намери друг начин за сътрудничество. От компанията молят БНТ официално да заяви, че ще работи с тях и ще откаже на техния конкурент „Техно”. От написаното ставало ясно, че двете компании са в добри отношения и Вяра Анкова трябва да си избере „правилният конфликт на интереси".  Документът  е доказателство, че в БНТ продължава абсолютно същото мошеничество и източването на държани пари чрез свързани или поставени лица. Благодарение на това статукво дефицитът на телевизията е минус 35 милиона, но нито една институция не желае да се занимава - няма управляващи, няма властващи, които да решат спешно да се разследват къде са изчезнали тези пари, обяснява Кулезич.

Искам да ви кажа, че всички битки, които в България изглеждат обречени, са правилните битки. Това са битките, които аз лично искам да водя. Те са битките за законност, за справедливост, за честност при поставяне на хора на ключови места в медиите, в политиките, в държавата.” категорична е Кулезич и добавя, че няма абсолютно никакъв интерес да продължава да говори за това, че обществената българска  телевизия е пред гибел, може би дори е навлезнала в нея. „Не изпълнявам ничии поръчки, за да продължавам да казвам, че управляващи, опозиция, обществени фактори, които се правят на разсеяни по отношение на тази зрелищна смърт в центъра на обществото, са престъпници. То ще доведе до апокалиптични последици за хората, които претендират да са на власт и за тези, които искат да дойдат на власт” заявява  тв водещата.

Тя оповести и новината, че ведомствен имот в центъра на София на ул. Христо Белчев, който е принадлежал на БНТ, в момента й е отнет и никои не желае да разследва кой е новият му собственик. По думите й това е актив на телевизията, който е подарен на някого и никой няма желание да установи защо се е получило така. Това е още един пример, че в момента продължава съвършена безстопанственост и вътрешно разграбване на държавната телевизия.

Според нея концепцията, която спечели, не се прилага във момента . „Г-жа Вяра Анкова спечели с открито нагласен конкурс. От 1 август до сега не е направила абсолютно нищо, за да бъде изпълнена тази концепция. В БНТ не се върви към оптимизация на щатове, към икономии, а обратното – към раздуването им, съобщава Люба Кулезич и добавя, че юристката на СЕМ Веселина Петрова е направила всичко възможно да укрие или да не достави на Върховния административен съд важни документи, които описват нарушенията, допуснати по време на провеждането на въпросния конкурс за генерален директор на БНТ. Същата тази юристка е изключена завинаги от Софийската адвокатска колегия по жалби и сигнали от граждани за измами и лъжи към тях в качеството си на адвокат. През годините на работа в СЕМ са постъпвали искания за запор на заплатата й от държавни институции. От нея зависи прозрачността на процеса пред ВАС, както е зависила и прозрачността на конкурса, обяснява водещата на Рулетка.

Тя оповести още, че Хачо Бояджиев е изтеглил и забранил категорично използването на негови произведения по какъвто и да било повод, в каквито и да било програми докато г-жа Севда Шишманова не си подаде оставката . Причината за това е, че тя е забранила използването на всякакви коледни украси в студията на БНТ. Скандалът е избухнал, защото Хачо Бояджиев, който е режисьор на "Полет над нощта", не е махнал коледните елхички и топки от своето студио.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6472 |10.11.2010 „Черноризец Храбър" посмъртно за Радостина Константинова . 6| 5721 |30.03.2010 Македонско изкуство гледаме в НДК . 1| 8364 |23.12.2009 Концерти, филми и шоу гледаме Коледно по телевизиите . 0| 6921 |05.11.2009 Труп и осем жени в пиеса за живота и смъртта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads