Реклама / Ads
5| 8251 |15.05.2010 ФРОГ МЮЗИК

AC/ DC пуснаха високо напрежение на 60 хил. фенове на софийска земя

.
Миг от великото събитие Източник: Frognews.bg
Очакваното от десетки години чудо се случи - AC/DC огласиха цяла София от сцената на стадион "Васил Левски". Легендарните рокаджии поддържаха високото напрежение в столицата близо два часа.
 

След като подгряващите "Конкурент" слязоха от подиума, 60 000 гърла мощно изреваха, когато Ангъс Йънг и компания се появиха. С бира в ръка феновете пяха заедно със звездите абсолютно всяка една песен.

Първото парче, коeто "Диси" изпълниха беше Rock'N'Roll train от последния албум на групата „Black Ice" от 2008 година.
В продължение на 2 часа AC/DC зарадваха публиката изпълнения от времената, когато вокалист на групата бе покойният Бон Скот, композиции от последния студиен албум "Black Ice", както и с най-големите си хитове, откакто с групата е Брайън Джонсън.

След "Rock 'N Roll Train" последваха изпълненията на "Hell Ain't a Bad Place To Be", "Back In Black" и „Big Jack", за да се стигне до "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", с което Брайън Джонсън поздрави специално София и България. Точно по време на това парче на сцената бе хвърлен и българският флаг, взет от Брайън Джонсън, който го развя гордо пред всички, както би го направил и един истински българин.

Малко след това Националният ни стадион бе разтърсен от силен гръм и феновете буквално пощуряха, чувайки първите акорди на „Thunderstruck". Последва и любимата на няколко поколения "The Jack", по време на която за първи път на големите екрани бе показана и публиката от терена, като бе наблегнато най-вече на останалите само по сутиен момичета, качили се на раменете на своите приятели. В същото това време Ангъс Йънг направи специалния си стриптийз, в края на който остана по боксерки и на задника му лъсна цветният надпис AC/DC.



Феновете видяха още и как Брайън Джонсън след огромна засилка разлюля камбаната от ада, за да започне парчето „Hells Bells", на което отново всички драха гърла заедно с него.

Разбира се, австралийските легенди не пропуснаха да изпълнят "You Shook Me All Night Long" и "Whole Lotta Rosie", по време на която огромната надуваема Рози буквално бе яхнала локомотива на Rock'N'Roll влака.

В края на официалната част от концерта бе изпълнено "Let There Be Rock", а Ангъс Йънг направи едно безкрайно соло, продължило над 10 минути, в които той не спря да скача, пада и да се въргаля земята, като през цялото време не спираше да свири. След няколко минути мълчание последва и бис, в които бяха включени изпълненията на "Highway to Hell" и "For Those About to Rock - We Salute You". Топовни истрели пък сложиха край на грандиозното шоу, което бе изпипано толкова добре, че да задоволи и най-претенциозните рок фенове.



Всички фенове на рока, които са изпуснали този незабравим концерт, наистина има за какво да съжаляват, защото едва ли скоро ще видим отново легендите AC/DC в България. Имаше и много почитатели, които носеха светещи рога. В стадиона сред 60-те хил. фенове имаше хора от всички поколения. Единственият недостатък беше прекалено ниската сцена, заради която зрителите на зрелището от по-задните места не успяха да видят на живо рок-легендите и трябваше да се задоволят само с големите екрани, които бяха монтирани на стадиона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8016 |12.05.2010 You Shook Me в петък на стадиона! . 0| 5861 |02.05.2010 Секс и рок наведнъж = LORD BISHOP ROCKS . 4| 13180 |29.04.2010 Крайчовски чака ФСБ да го поканят отново . 1| 11619 |27.04.2010 Рокураганът на Scorpions помете комунизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads