Реклама / Ads
89| 7152 |06.03.2010 НОВИНИ

Ангел Марин: Ставам президент, ако махнат Първанов

.
Ангел Марин Източник: news.bg
"Мен повече ли ще ме харесат? Ако направят импийчмънт на президента, аз ще заема неговия пост. Изпитвам възхищение от Георги Първанов.", каза вицепрезидентът Ангел Марин пред БТВ. Той заподозря в думите и мимиките на Дянков опит да се наклепа Първанов.
 

Вицепрезидентът, който не се беше появявал с месеци в медиите, напомни за себе си със соцговорене и фрази от ранния комунизъм в предаването "Сеизмограф" по БТВ. Архаичният му речник обаче беше най-малкият проблем в ефира на националната телевизия. Няколко пъти той акцентира над това, че не е канен специално да коментира скандала около Първанов и Дянков, а екипът на Светла Петрова бил изключително добър и предвидил преди седмици политическата хватка.

"Това е злоумислена лъжа и клевета. Симеон Дянков трябва да подаде оставката. Изпитвам възхищение от Георги Първанов.", бяха началните думи на Марин. Той сравни поведението на вицепремиера с това на придворен шут, това на Първанов с кралско. Марин подчерта, че твърде красноречивите мимики на Симеон Дянков в 'Шоуто на Иван и Андрей" показват тезата на финансиста за "младия милионер". "Аз бях уволнен от българската армия заради една казана дума по повод НАТО, но тогава бях прав, а Дянков лъже. Затова имам моралното право да твърдя, че той трябва да подаде оставката си и да застане зад думите си в това шоу", коментира Марин.

Вицепрезидентът добави, че разговорът между Първанов и Дянков е предизвикал изключителен обществен резонанс, както и коментарите след това. Именно по тази причина е било нужно стенограмата да бъде разпространена в медиите. Според него Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ могат да се сърдят единствено на Симеон Дянков за създалата се ситуация. Марин заяви, че война още не е започнала, но в най-скоро време Георги Първанов сам щял да направи изказване за скандала. В заключение вицепрезидентът Ангел марин каза, че ако бъде направен импийчмънт на президента, то той щял да заеме неговия пост. Марин попита задочно правителството: "Мен повече ли ще ме харесат?"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5715 |28.01.2010 Ген. Аню Ангелов: Драстично ще съкращавам в армията . 12| 6481 |20.01.2010 Николай Младенов поема "външно", Аню Ангелов е новият военен министър . 7| 4985 |13.12.2009 К. Нинова: Оставаме конструктивни, макар и без комисии . 17| 5376 |24.11.2009 Цв. Цветанов: Г-н президент, да сте жив и здрав!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads