Реклама / Ads
5| 6958 |07.02.2014 НОВИНИ

„България си ти!“ с мерки за намаляване на престъпленията в Малорад

.
Малорад
Сдружение „България си ти!“ организира дискусия по повод зачестилите тежки инциденти и криминални престъпления в село Малорад, община Борован, Бяла Слатина. Темата, която ще се обсъжда на 10 февруари, от 10,00 часа в БТА, е „Проблемите в село Малорад не са от вчера“.
 

 

Участници в срещата са инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружението,  Найден Найденов, главен координатор на Сдружението, инж. Десислава Тодорова, кмет на Община Борован, адвокат Хаджииван Дончев, адв. Деню Гогов, Мария Григорова, зам.-председател на Арбитражния съд – София. Родители на загиналите младежи в тежката катастрофа край врачанското село на 26 септември 2012 г. – Стилиян Петков, Венци Крачунов, Цветан Тончевски, Цветелин Тошов, също ще присъстват, за да разкажат дали нещо се е променило оттогава до днес. През октомври 2012-та Сдружението ги подкрепи да дадат гласност по темата.

 

Ще бъдат разискани още причините за битовата престъпност; ангажираността на обществото, общинската администрация, правоохранителните и правораздавателните органи и медиите

 

Сдружение „България си ти!“ ще направи предложения за:

 

·        Инсталиране на банкомати;

·        Да се даде ход на досъдебните производства, по които са подадени жалби в прокуратурата;

·         Превантивни мерки за предотвратяване на тежките криминални прояви;

·        Работа на общинската администрация за подобряване на инфраструктурата, ремонт на уличното осветление, пътната мрежа, в Малорад и другите населени места в региона; да работи по-дългосрочни проекти за заетост на местното население;

·       Органите на реда да наблюдават продължително криминалния контингент и др.

 

Очаква се да вземат отношение по поставените въпроси министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, министърът на вътрешните работи Цветелин Йовчев, а също така и главния прокурор на България Сотир Цацаров, омбудсмана Константин Пенчев и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5118 |30.01.2014 НДСВ с мерки за всеобщо гласуване . 30| 5368 |25.01.2014 „България без цензура” става партия днес . 10| 5299 |17.01.2014 Кражбите на коли скочили. Но, взели мерки . 36| 5900 |17.01.2014 Позиция от Николай Бареков, Председател на ГС „България без цензура”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads