Реклама / Ads
11| 18520 |22.01.2011 НОВИНИ

Балканска драма на летище Бургас – баща не пуска детето си в Англия

.
Летище Бургас
Баща се опитва да спре майката на 7-годишната им дъщеря да я изведе от страната. Семейната драма се разиграва на летището в Бургас.
 

Борислав Калчев от Айтос се опитва да спре майката на 7-годишната Габриела, да я отведе в Англия. Двете трябва да излетят за Лондон в 14:00 часа днес , съобщиха от „Фокус".

Калчев има съдебно решение от Айтоския съд за това, че майката не трябва да доближава дъщеря им , което прави вземането на Габриела незаконно. Майката Марияна Начкова обаче има решение от английския съд за пълни права над дъщеря си. Заповедтта на Калчев е временна. Обжалвано е от Бургаския съд, но решението още не е излязло. Затова в сила е решението, издадено от съда във Великобритания, посочи адвокатката на майката Иванка Синигерова.

Двамата родители живеят от 10 години в Англия без сключен граждански брак. Малката Габриела също се ражда там, но е с българско гражданство.

Преди около три години мъжът се връща с България с дъщеря си с разрешително, подписано от майката. През този период тя не се е интересувала от Габриела, но преди известно време завежда дело в Англия за родителски права.

В момента Борислав, Марияна и детето се намират на бургаското летище. На мястото присъстват също служители от социалните служби и съдия-изпълнител. Борислав твърди, че дъщеря му не желае да живее с майка си и не иска да заминава.

Преди около четири дни Габриела е взета от училището си в Айтос без знанието на бащата и до днешния ден той не е имал информация за нея. По думите му в момента детето е в неадекватно състояние. На летището се очаква и пристигането на служители от „Гранична полиция".

Около 12.00 часа хора, подкрепящи Борислав, направиха жива верига, за да възпрепятстват пътниците за същия полет, но вместо подкрепа от служителите на „Гранична полиция" те получиха последно предупреждение за ненарушаване на реда. Борислав иска да види детето си преди да излети, за да се сбогува с него.

Във вторник също е правен опит детето да бъде насилствено изведено от държавата. То е получило нервна криза преди полета и пилотът отказал да излети с дете в такова състояние.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4999 |13.01.2011 ДПС пред драматичен избор . 2| 4799 |11.01.2011 В.Чернева: Препоръките към България за Шенген не са драматични . 0| 5904 |05.01.2011 Константинов: Няма "драматизъм" при заболелите от хепатит А . 0| 4987 |28.12.2010 Летище София работи и при зимни условия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads