Реклама / Ads
7| 5155 |02.04.2019

Банката кредитирала Пламен Георгиев: Терасата не влиза в ипотеката

.
Пламен Георгиев
Терасата от недвижимия имот на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев не е част от обезпечението по ипотеката му.

Това е позицията от Първа инвестиционна банка (ПИБ), която оповести БНР. Пламен и Ирена Димитрови са дали писмено съгласие, за да бъде изпратен отговорът до националното радио.

 

Оценката на стойността на имота в квартал "Гео Милев" в София е извършена от лицензиран оценител на база на пазарните цени към момента, категорични са от банката. Оттам подчертават, че доходите на Георгиев са били напълно достатъчни, за да обслужва задължението си, което прави и към този момент.

 

През март 2017 година Пламен Георгиев Димитров, както са трите имена на шефа на антикорупционната комисия, е депозирал искане за отпускане на ипотечен кредит в размер на 196 000 лева, за да закупи заедно със съпругата си имот в кв. "Гео Милев" в София.

 

Искането е разгледано от Банката, като за целта е извършена оценка на кредитоспособността на Димитров, чиито доходи са достатъчни и покриват в двоен размер предвидената по договора месечна вноска по кредита.

 

"В предмета на оценката не са включени и не са били предмет на оценяване описаните в нотариален акт, съставен през 2006 г., разглеждан при одобрение на обезпечението 186,57 кв. м идеални части от тераса – плосък покрив на сградата, поради това, че същите представляват общи части от сградата и не могат да бъдат предмет на оценка и сделки с вещно-прехвърлителен ефект", категорични са от банката и допълват, че "пазарната оценка, извършена от лицензирания оценител, включва единствено апартамента, заедно с тераса с площ от 47.99 кв. м". Банката е отпуснала кредит в размер на 189 500 лева, т.е. по-нисък от поискания, а сумата представлява 50% от пазарната оценка на имота. 

 

Самоучастието на купувачите е над 30%, допълват от банката. Оттам уточняват също, че от 2004 година клиентът им получава трудовото си възнаграждение в банката, чийто клиент е от четири години по-рано.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Илиян Василев: Махат Пламен Георгиев, компрометира поставилите го там 3| 7782 |02.04.2019 . ПР експерт за Фрог: Охраната на Пламен Георгиев ще го пази от журналистите 11| 9505 |02.04.2019 . Пламен Георгиев: С охрана съм, заплашват ме, няма да се занимавам ”с компроматни глупости” 19| 4761 |02.04.2019 . Пламен Георгиев възмути хората с появата си на форум за етиката в администрацията 7| 5956 |02.04.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ