Реклама / Ads
19| 5070 |14.04.2014 НОВИНИ

Бареков: Статуквото се страхува не от мен, а от вас хората!

.
"Омръзна ми от лъжи. 25 години стигат, трябва вече тази държава да върви напред. Тия от парламента дори не ходят на работа, а животът върви към по-зле. Те трябва да си ходят!"
 

С тези думи възрастна жена посрещна лидера на "България без цензура" Николай Бареков в препълнената зала на Културния дом в Гоце Делчев . Градът е поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" стартираха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

Българите са недоволни от днешното статукво, защото понесоха най-тежко кризата, за разлика от другите народи, коментира думите на жената Бареков. "Срещнах се днес със строители, които, за да получат нормални пари са принудени с месеци да не виждат децата си. Аз не искам да живея в такава държава, защото не мога да се примиря с отношението на политиците към българския народ" обясни пред стотиците граждани дошли на среща с коалиционните партньори.

"Призовах днес на дебат лидерите на големите политически партии, но той няма да е в София, а в Гоце Делчев или в Смолян. На него те трябва да кажат дали приемат моята идея здравеопазването да е безплатно за децата. Съгласни ли са хората да плащат едни и същи данъци, а да получават три пъти по-лоши пътища, болници и училища", обясни днешната си оферта към формациите в парламента лидерът на ББЦ. Статуквото се страхува не от мен, а от вас, вие сте страшни, каза Бареков пред хората от Гоце Делчев. На 25 май вие, Ваше величество българите ще гласувате и ще им объркате сметките. След това Борисов и Местан няма да могат да пият спокойно кафе, добави още той.

"Подкрепата за "България без цензура" ще спре дерибейството на ДПС в Благоевградски регион. След изборите ние ще блокираме областната управа и ще принудим Муса Палев да си подаде оставката като областен управител. Проблемът на тези хора не е кой каква религия изповядва, а в това, че ДПС изгради престъпна клика с БСП, но в нея работи и ГЕРБ. В Банско съюзът е между ГЕРБ и ДПС, както и в Рибново. Помните ли кой направи Борисов генерал –това беше Доган", каза Бареков. Едно ще ви кажа за себе си – в този живот на никого нищо не дължа, не съм подарявал кученца. Имам една проста кауза и тя се нарича добруване на българския народ, заключи Бареков.

Липсата на защита на обикновените граждани е причината в последните години ние да не живеем добре, допълни тезата и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Майките в България се събудиха и няма да позволят да се продадат сърцата ни за предизборно подхвърлени жълти монети, категорична бе Даниела Колева, зам.-председател на "Евромайки". Да си майка у нас е най-трудното нещо. Има жени, които са подложени на унижението да чакат с години да се одобрят за лични асистенти на своите болни деца срещу 150 лева за 4-часов работен ден. В същото време тази държава дава по 700 лева за изоставено дете, това справедливо ли е, попита тя.

"Никога не съм си сменял политическите убеждения. Боли ме, че за четвърт век преход от най-развита в селскостопанско отношение държава станахме страна, в която се внасят 80% от храните, а индустрията ни беше срината. За 25 години едни хора, които ни говореха за демокрация направиха сини и червени паравани, зад които вършеха грабежи, а пред нас приказваха други неща. Те ще си отидат, но си отиват и нашите деца. Трябва да спрем това и ние можем да го направим така, че от 26-ти май да не ги видим никога", каза пред жителите на Гоце Делчев лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Бях в Хаджидимово, където монасите ни разказваха как манастирът е бил запален и пак съграждан, разказа пред хората от Гоце Делчев лидерът на ЗНС Румен Йончев. "Историята много ми заприлича на онази за еврейски храм, който го палят и го съграждат пак. Мисля, че се нуждаем от нещо подобно, време е да градим. Няма как обаче да изградим модерната си държава, без да видим кой кой е в политиката ни. Трябва да посочим онези, които крадяха, затова внесохме законопроекта "Чисти ръце". Едва ли партиите в парламента ще го сторят, но вие можете да ги принудите с вота си на 25 май. Ние ще се постараем за останалото", заключи Йончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5293 |14.04.2014 Бареков: Поканените от мен политици нямат избор и трябва да приемат дебата . 65| 5529 |12.04.2014 Бареков: Борисов ще се съобразява с мен! . 16| 5440 |10.04.2014 Бареков: Ще отида на изслушване в НС, но заедно с Борисов и Петното . 25| 5140 |07.04.2014 Бареков: Нека младите определят изхода от евровота!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads