Реклама / Ads
0| 5433 |07.04.2014 НОВИНИ

Бащата на насилвания Сашко изчезна като Галеви

.
Костадин Тасев от Сандански, който бе осъден на 12 г. за блудство с 2-годишното си дете, вместо да лежи в затвора, се укрива някъде и е обявен за общодържавно издирване. Той е поредният българин, който бяга от изтърпяване на наказанието.
 

За разлика от емблематичните Братя Галеви обаче, Тасев до последното произнасяне на присъдата си бе у дома. Дупничаните най-вероятно са изчезнали дни преди обявяването на съдебното решение, но бащата на Сашко до последно се надяваше,че ще бъде оправдан, съобщава 24 часа. За разлика от Пламен Галев и Ангел Христов той е беден, едва свързваше двата края и трудно би могъл да стигне много далече.

 

Слухове пращат Галеви с тлъсти банкови сметки и пари в брой от Дубай през ЮАР до лъскави курорти в съседните Гърция и Румъния. Преди дни дори се заговори, че май единият е арестуван, но официално никой не потвърди. Сашковият татко обаче със сигурност няма банкова сметка, нито пък е надиплил пачките, с които да продължи живота си на едно по-добро от затвора място. Няма връзки, нито влиятелни приятели и трудно би се укривал дълго време сам. И той, както и Ангел Христов-Геле, пропусна да погребе майка си.
 

Преди два месеца почина майката на Геле - Искра Христова, и бе изпратена в последния си път в Сандански. Сред опечалените очаквано не беше синът й. На 9 януари почина майката на Костадин - Живка, която също си отиде от този свят, без да бъде изпратена от сина си. Сестра му и брат му твърдели, че не са го виждали и чували от началото на декември. “Майка му се поболя от ядове покрай делото срещу него. Тя не можа да приеме обвиненията, които бяха отправени към сина й. Не знаем дали Костадин въобще е разбрал, че майка му е починала. Не знаем и дали самият той е жив. Близките му и затова се притесняват. От него няма ни вест, ни кост”, казаха негови познати.
 

Апартаментът му в Сандански бил заключен, а майката на Сашко - Христина, е отишла неизвестно къде. Детето е настанено при леля си в Кресна и се чувства много добре при нея. Често обаче питало за баба си и за баща си. Срещу Тасев има и дело за отнемане на родителските права по искане на социалните служби. Той обаче не можел да бъде открит, за да му дадат призовка за явяване в съда.

 

Някои казват, че допреди месец са го виждали унил по улиците в курортния град. Продължавал да твърди, че е невинен и се страхувал да влезе в затвора, за да не се гаврят с него. Дори споделял, че по-добре да умре, отколкото да лежи в килия.


С адвокатите си говорил за последно след окончателната присъда. Казал, че има намерение да започне сезонна работа в Бургас или на друго място по морските ни курорти. Не е изключено обаче и да е излязъл в Гърция, където да е намерил селскостопанска работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5717 |19.03.2014 Бащата на кмета на Тетевен: Синът ми не работеше с мутри . 3| 6978 |04.03.2014 Сашко, който бе изнасилван от баща си Костадин Тасев, остава сам . 30| 7899 |14.02.2014 Бащата на И. Павлов: Костов беше студенокръвен; чакахме Царя . 17| 5174 |24.01.2014 Цв. Цветанов пред Фрог: Не съм приятел с бащата на съдията по делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads