Реклама / Ads
10| 4275 |27.10.2023 НОВИНИ

Белият дом: Русия екзекутира войници, които отказват да изпълняват заповеди

.
Съединените щати разполагат с информация, че руските военни екзекутират войници, които не изпълняват заповеди, свързани с войната с Украйна, съобщи Белият дом в четвъртък.
 

"Имаме информация, че руските военни действително екзекутират войници, които отказват да изпълняват заповеди", заяви пред репортери говорителят на Белия дом Джон Кърби, предаде "Ройтерс".

 

"Разполагаме също така с информация, че руски командири заплашват да екзекутират цели части, ако те се опитат да отстъпят от украинския артилерийски огън", каза Кърби.

 

Представители на Кремъл, руското министерство на отбраната и руското посолство в САЩ не отговориха веднага на молбите за коментар по въпроса.

 

Посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов в коментар в приложението за съобщения Telegram не спомена обвиненията на Белия дом.

 

Но позовавайки се на последния пакет от военна помощ за Украйна в размер на 150 млн. долара, Антонов заклейми стъпката на САЩ като "провокативни и подстрекателски действия на международната арена, които приличат по-скоро на наливане на масло в огъня", отколкото на опит за облекчаване на конфликта.

 

"Отдавна е време да спрем безсмисления многомилиарден поток към банкрутиралия киевски режим", написа Антонов в Telegram. "Време е да спрете да демонстрирате пълно пренебрежение към мнението на собствените си граждани и безразличие към нарастващия брой жертви, загинали от американското оръжие".

 

В сряда украински официални лица заявиха, че руските сили не обръщат внимание на тежките загуби и продължават да превземат източния украински град Авдийвка.

 

Съединените щати категорично осъдиха нахлуването на Русия в Украйна и предоставят значителна помощ на Киев.

 

Кърби заяви, че мобилизираните сили на Русия са недостатъчно обучени, недостатъчно екипирани и неподготвени за бойни действия. Според него военните използват "тактиката на човешката вълна", като хвърлят в боя групи от зле обучени войници.

 

Кърби заяви, че заплахите за екзекуция на войниците са варварски.

 

"Мисля, че това е симптом за това ... колко зле знаят военните лидери на Русия, че постъпват, и колко зле са се справили с това от военна гледна точка", каза той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3970 |27.10.2023 Разпитват в ДАНС заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов . 5| 3820 |27.10.2023 Георги Касчиев, енергиен експерт: Сроковете за 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ са нереалистични . 17| 7702 |27.10.2023 "Путин умря!" - Съобщение в руския телеграм канал General SVR . 17| 7787 |27.10.2023 Министър Йоловски отговори на ИТН за опорочеността на вота: Хеш кодът бе показан на медиите, кодът е публичен и сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads