Реклама / Ads
20| 5801 |12.03.2013 НОВИНИ

БЛС: Не бийте лекарите, те ви спасяват!

.
Операторите на телефон 150 въртят далавери, твърди директорът на "Национална система 112". В момента всеки може да бие и да посяга на лекарите, съобщи пък главният секретар на БЛС.
 

Комуникацията не е на ниво, колегите се оплакват ежедневно - имаме проблем с телефон 112, заяви по ТВ7 главният секретар на БЛС д-р Димитър Ленков. Имаме предложение, операторите на спешния телефон да минават медицински курсове, по този начин ще се вдигне нивото на обслужване на пациентите, а и така е в цял свят, каза той.

По повод случая на насилие над лекар в Благоевград Ленков каза дословно: "Уважаеми граждани, когато звъните на телефон 112, вие се свързвате не с центъра за спешна медицинска помощ, а с оператор, който впоследствие предава вашия сигнал към лекарите. За закъсненията на линейките не са виновни хората с бели престилки и не трябва да си изкарвате гнева си на тях". Практиката показвала, че има лоша колаборация между телефон 112 и спешната помощ.

Управляващите ни излъгаха за пореден път, бяха обещали, че ще се криминализира нападението и насилието над хората в белите престилки, а това не се случи и в момента всеки може да бие и да посяга на лекарите. Пациенти влизат с брадви в спешните центрове; това нормално ли е, попита Ленков и каза, че насаждането на омраза към лекарите започнало преди три години, когато "лицето Цв. Цв. излезе на трибуната на Народното събрание и обяви, че лекарите са убийци; оттам тръгна агресията срещу медицинските работници. Управляващите са виновни за срива в здравеопазването", констатира Ленков.
 

Стоян Граматиков, директор на дирекция "Национална система 112", репликира на свой ред, че никъде по света, операторите на спешните телефони нямат медицинско образование. Твърденията на д-р Ленков са нелепи, няма право да обвинява колегите, заяви Граматиков и изрази готовност да седне на една маса, за да разговаря с представители на БЛС, за да се решат проблемите. Трябва обаче да говорим само с факти, призова той и попита: "Аз трябва ли да кажа, колко лекари са ходили пияни на адреси и на работа? Трябва ли да кажа, че операторите на телефон 150 работят с частни спешни помощи и въртят далавери?"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5108 |12.03.2013 Воденичаров издаде: Двама професори влизат в служебния кабинет . 77| 8297 |12.03.2013 Кольо Парамов: Бордът пада... . 28| 6555 |12.03.2013 Дали НРС не е била филтър за атентата срещу Борисов? . 15| 7692 |12.03.2013 Жена ще командва МВР, "инспектор Попов" - културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads