Реклама / Ads
59| 12997 |08.05.2020 НОВИНИ

Божков говорел за хазарта само с Горанов. Министърът отрича. Кой лъже?

.
Бизнесменът Васил Божков заяви в телефонно интервю за бТВ, че от години е поддържал отношения по въпросите за хазарта единствено с министъра на финансите Владислав Горанов. Това звучи сензационно, защото когато прокуратурата удари бизнеса на Божков, Горанов заяви, че не е знаел нищо. Ако бил знаел, нямало да допусне никакви нарушения.
 

Възниква простичък въпрос: На кого от двамата да повярваме. Божков е с повдигнати обвинения и въпреки презумпцията за невиновност главният прокурор Иван Гешев го обвинява в десетки престъпления и твърди, че има достатъчно доказателства. Божков-Черепа отрича. Би трябвало да вярваме на Горанов, защото КПКОНПИ заяви, че той законно живее в луксозен апартамент без да плаща наем, защото бил на кръстника му. Освен това Горанов твърди че винаги казва само истината.






Божков е обвиняем и е логично да се защитава. Би могъл да накисва Горанов, защото го е яд, че му разбиха и присвоиха бизнеса. Но пък Божков е в играта от десетилетия и със сигурност познава дебрите на бизнеса у нас още от времето, когато Горанов е берял дини и пъпеши в Долни Дъбник.

 

Припомняме думи на двамата.

 

ВАСИЛ БОЖКОВ: „Може ли финансовият министър да не знае (за приетия от ГЕРБ закон за хазарта). Всичките ми контакти по този закон са били с Владислав Горанов, за което имам доказателства. Не с комисията по хазарт. Законът не се тълкува, законът се изпълнява". Засега Божков няма да обявява доказателствата, щял да ги остави за следващо интервю. Но подчерта, че министърът не му разрешавал да разговаря с представители на ДКХ, а всичко ставало лично. 

 

"Лични контакти, лични срещи, разговори по телефона, есемеси. Ако е знаел (за разликите в облагането, б.р.) - да си подава оставката, ако не е знаел - пак да си я подава."

На въпрос кадрувал ли е в комисията по хазарта Божков отговаря: "В този бизнес съм контактувал единствено с министъра на финансите." След това допълни, че Горанов го е запознавал лично с председателите на комисията.

 

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: „Ако се установи лична моя вина или компетентност по Закона за хазарта, тази отговорност не само че ще бъде поета, но тя ще се сведе до друг тип отговорност. Ако знаех не бих го допуснал“. Той заяви категорично, че не е знаел за злоупотребите, които прокуратурата и държавната финансова инспекция установиха при работата на подопечната му Комисия.






Припомняме, че най-големите злоупотреби, според прокуратурата, са именно след 2015 г., когато Горанов става министър на финансите за първи път. След освобождаването на Огнемир Митев от директорския пост през януари 2018 г. на негово място Горанов сложи 33-годишната Мария Филипова, която остана начело на хазартния регулатор до април 2019 г., когато предпочете да стане зам.-председател на Комисията за финансов надзор. На нейно място Горанов сложи сегашния директор Александър Георгиев.

 

Въпрос към читателите: На Горанов или на Божков вярвате? Или: Кой от двамата лъже?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4826 |05.05.2020 Феновете на ”Левски” загрижени за бъдещето на клуба. Пишат до Божков и Борисов . 5| 5429 |05.05.2020 Тити Папазов: Божков вярва, че скоро ще се върне в България . 5| 4596 |16.04.2020 Жената на Васил Божков се връща в ареста . 2| 4042 |25.03.2020 Отнемат лиценза на ”Еврофутбол” на Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads