Реклама / Ads
114| 6653 |07.05.2014 НОВИНИ

Борисов: Правителството се подготвя за фалит

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Истински искам това правителство да изкара още малко време, за да може да се сринат тотално. За съжаление, тогава и държавата ще се е сринала и предстои тежкият избор на ГЕРБ - дали да се борим да стабилизираме държавата или да жертвам ГЕРБ като партия.
 

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос дали очаква актуализация на бюджета той каза: "Не виждам как ще се справят с този бюджет, с тези обещания, които са дали".

С всеки изминал ден това правителство довежда страната да не може след това да се оправя. Ако изкарат така още една година, ще паднат като зрели круши. Тогава трябва да се проведат такива непопулярни мерки в държавата, че партията, която ги проведе, ще се срине, защото няма да може да ги понесе. Това прави това правителство в момента - подготвя си времето за фалит, когато ще стои от страни и ще гледа, допълни Борисов.

„Като чух този нагъл човек Станишев да говори, че бил взел решение на Министерски съвет за мандата на ГЕРБ да вдигнем пенсиите, защото ние няма да го направим, аз повече не мога да коментирам такава наглост. Той призна, че всъщност ние сме изплащали високите пенсии, а си приписа заслугата, че на последния Министерски съвет е взел това решение.

Орешарски дойде в Министерство на финансите и призна, че има половин милиард пасив в държава. С кои пари вдигаше тогава той пенсиите? Ако не беше ГЕРБ да го навакса, да ги плаща, какво щеше да стане? Сега е по същият начин. Агенциите не събират приходи - бюджетът им е празен. Те не могат да го вържат до края на тази година. В същото време всеки ден заради изборите обещават какво ще вдигнат и какво ще дадат. Как ще го направят - със заемни пари? Заемните пари се връщат тъпкано с лихвите", каза още Бойко Борисов.

Днес видяхте връх на популизма - излизат и говорят за детските градини в София, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„Ние сме направили над 100 детски градини. В същото време червена София, синя София или синьо-червена, когато бяха Овчаров, Софиянски, всички тези, реституираха и махнаха огромната част от детските градини. Над 46 детски градини ликвидираха в предишните 20 години. За последните седем - сме изградили над 100 нови. Това е безспорен факт", допълни Борисов.

„В закона за реституцията ГЕРБ го нямаше тогава. Не можеха ли тогава да напишат, че детски градини, спортни площадки или зелени пространства не се реституират, а се заменят за толкова скъпи на друго място?", попита Борисов. Той попита, каква е била предишната София. „Като дойдох, нямаше план на София. Главният архитект с един туш само заграждаше терентчета", подчерта Борисов.

Попитан, дали очаква Сметната палата да се заеме с одит на Столична община, Борисов заяви: „Тя е Станишева палата. Тя не е институция за нас. Ние не приемаме нейните решения и тогава ще го заявим високо и ясно и в Европа, и навсякъде. Не може на Станишев съветникът да идва да ми проверява партията. Това е абсурдно. Оставих четири години на предишната тройна коалиция избрания на Сметната палата, за да бъдат всички сигурни, че техния човек проверява всички".

Във връзка с оплакванията на животновъдите, Борисов коментира: „Ние давахме по 40 лв. на овца, сега дават четири лева. Овцете разбраха, че ГЕРБ е по-добър от тази тройна коалиция, само българите още се колебаят".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 5974 |03.05.2014 Борисов: Охраните на една партия участват в клипове на друга партия срещу трета . 80| 7222 |01.05.2014 Борисов: Това вече е не популистко, а престъпно управление . 70| 6996 |01.05.2014 Борисов: Комунистите ни забраняваха Великден, а днес се правят на набожни . 155| 9011 |27.04.2014 Бойко Борисов: Щях да построя "Южен поток" досега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads