Реклама / Ads
25| 5287 |15.03.2011 НОВИНИ

Борисов представи приоритетите на България за ЕС

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов по време на днешното извънредно заседание на НС заяви, че 2010 беше изключително интензивна по отношение на приемане на важни решение за ЕС. Той представи доклад относно развитието на приоритетните за България теми и досиета по време на Белгийско председателство на Съвета на ЕС и основни приоритети по време на настоящото Унгарско председателство.
 

Премиерът не пропусна да направи забележка на депутатите, че си говорят помежду си. Това, че си говорите един на друг означава, че или всичко ви е ясно или че не ви касае, изтъкна премиерът.

Особено важна, по думите на Борисов, била втората половина на годината, когато се вземали решения във връзка с икономическата криза. Страната ни подкрепя идеите на ЕС за преодоляване на кризата, като ЕС е предложил 6 основни мерки за стабилизиране на финансовото състояние на страните членки. По отношение на земеделието след 2013 година директните плащания са задължителен елемент, който трябва да продължи, изтъкна министър-председателят.

Страната ни участва в историческите реформи в ЕС, категоричен е премиерът. Затвърден е конструктивният диалог с ЕК по механизма за сътрудничество и проверка. Трябва да се подобрят усилията за реформата в съдебната система, каза Борисов, като настоя да бъде приет Законът за съдебната власт. По отношение на борбата с организираната престъпност усилията на правителството е да се засили капацитетът на съвместните екипи и на разследващите органи, посочи още премиерът Борисов.

В рамките на унгарското председателство ще продължат усилията, за да отговорим на критериите за Шенген. По отношение на усвояването на средства към 31 декември 2010 по всички 7 оперативни програми са договорени проекти за 5,8 млрд. лева, което е 36,7% от разполагаемия бюджет.

Над 10% от проектите по ОП вече са разплатени.
Правителството планира за тази година да бъдат открити 64 нови процедури за над 1 млрд. лева. Правителството на ГЕРБ ще продължи да бъде един надежден партньор и ще продължи да изпълнява ангажиментите ни като надежден партньор, подчерта Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5074 |14.03.2011 Борисов: Всичко идва от проблемите с петрола . 7| 5356 |14.03.2011 ВМРО внесе 13 неотложни искания към кабинета „Борисов” . 24| 4880 |12.03.2011 С. Станишев: Пари има, важни са приоритетите . 66| 5151 |12.03.2011 Б. Борисов: Ние просто не сме маскари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads