Реклама / Ads
14| 5873 |13.08.2010 НОВИНИ

Борисов: Прибрали 12 млн., а свършили работа за 1 лев!

.
Бойко Борисов
Консултантът на АМ "Люлин" е прибрал 12 млн. лв., а е свършил работа за 1 лев. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като лично провери в каква степен са изградените тунелите и мостовете й, като обеща на всеки 20 дни да ходи лично да проверява как върви работата на "Мапа Дженгиз".
 

Премиерът изрази възмущението си от безобразното отношение, както от страна на консултанта, така и на възложителя.

“Този консултант не знам какво точно е консултирал и как е консултирал, но има места, където мостовете са на 6 – 7 метра височина. Спокойно е можело това да се избегне и да се похарчат доста по-малко пари“, категоричен бе Бойко Борисов.

Премиерът каза, че според правителството има 2 месеца забавяне и обеща оттук нататък да има повече контрол и наблюдение на строежа. Вече му е обещано на магистралата да дойде нова техника и забавянето да бъде наваксано.

Според Борисов възложителят и държавата ги е нямало през петте години и припомни, че сроковете за завършване на АМ “Люлин” са до края на годината, но той лично е скиптично настроен, че това може да се случи.

Той сподели също, че много се е надявал проектът да е в по-напреднала фаза, защото по разчети би трябвало ноември-декември да се полага асфалт. Въпреки това пожела успех и обеща да продължи да наблюдава изпълнението му.

Инж. Уир Тамгач, който също бе на площадката, изрази недоумение относно критиките на Бойко Борисов. Според него премиерът е имал оплаквания по някакви проектни въпроси по мостовете, за които те са консултанти по надзора.

На въпрос, кой точно тогава е взел 12-те милиона лева, Тамгач отговори: “Когато казваме 12 млн. ние имаме договор и имаме някаква договорна стойност. Така, че който и да ги е взел не ги е взел просто така. Той вероятно е представил някакви услуги за това. Когато това стигне до нас, ние представяме услуги за надзор и за ръководенето на договора. Следователно по силата на договорните условия като всеки един консултант и консултантска компания, ние биваме заплатени от възложителя за тази услуга“.

Инж.Тамгач бе категоричен, че не се чувстват виновни, затова смята, че критиката не се отнася до тях, а става дума за други проблеми. Той предположи, че тези 12 мил. са били предназначени за такси за проектантите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5346 |13.08.2010 Борисов: ЕС ни хвали за това, за което президент и опозиция ни критикуват . 41| 6433 |06.08.2010 Б. Борисов: Кой ще връща парите, изтеглени от пуснатите във "Всичко коз"? . 28| 5261 |04.08.2010 Б. Борисов: ВСС е рожба на три партии и Красьо Черния . 24| 5367 |02.08.2010 Борисов: Разликата между мен и Станишев е 1 млрд. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads