Реклама / Ads
10| 4738 |17.03.2008 НОВИНИ

Б. Борисов пуска маймуни да чистят София

.
След като президентът обяви, че е в различна политически орбита със столичния кмет, и Борисов го потвърди, но с уговорката, че Първанов трябва да бъде оставен да си изкара мандата.
 

Президентът Георги Първанов е спечелил изборите и трябва да бъде оставен да си изкара мандата. Кметът на София Бойко Борисов заяви по БТВ, че никога не се месил в неговата работа, а и не счита, че Първанов трябва да бъде критикуван за това ходил ли е на лов или е бил на разходка в планината. 

По повод корупционните скандали с източването на програма САПАРД, Борисов посочи, че ОЛАФ няма разследващи функции, но организацията функционира тогава, когато в страната-членка на ЕС има действаща правосъдна система и национален суверенитет. В тази връзка кметът поиска от президента да бъде по-рязък със съдебната власт. Борисов категорично подчерта, че няма общ проект с Георги Първанов, но политическата класа е тази, която трябва да осигури условия за добрата работа на съдебната система. Frognews.bg припомня, че и президентът Първанов обясни в телевизионно интервю, че няма общ политически проект с Борисов, защото двамата били в различни политически орбити.

Бойко Борисов обяви, че партия ГЕРБ имала добра подкрепа в Европа и в страната. Той отчете, че е важно да се разбере колко пагубни са коалициите за страната и затова не бива да се правят. Целта му е ГЕРБ да убеди хората, че е алтернатива на сегашните управляващи, а премиерът Станишев на свой ред трябвало да оцени реално ситуацията в страната и да отиде на предсрочни парламентарни избори. Те задължително трябвало да бъдат едновременно с изборите за Европейски парламент, защото това било важно за България.

По повод пролетното почистване на столицата кметът заяви, че редом с обичайните начини, по които ще се извършва то, вероятно трябва да се повикат на помощ и маймуни от зоопарка, които ще съдействат за свалянето на найлоновите пликове по дърветата. Изхвърлянето на боклук от прозорците на жилищните кооперации и блокове е обичайна практика и за по-старите, но и за по-новите софиянци, а това особено затруднявало почистването. Борисов отправи апел към столичани най-сетне да се европеизират и да изхвърлят боклуците си по стандартния цивилизован начин.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4938 |07.03.2008 Б. Борисов: Правителството абдикира от отговорността за трагедията . 8| 5109 |03.03.2008 Скандал между Б. Борисов и Г. Първанов за 3 март . 5| 5137 |01.03.2008 Бил Клинтън напуска Хилъри, ако тя не стане президент . 0| 6839 |26.02.2008 Бойко Борисов пожертва свой заради бъркотията с боклука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads