Реклама / Ads
5| 4570 |10.09.2010 НОВИНИ

Борисов солидарен с Велчев за Специализирания съд

.
Премиерът Борисов подкрепи главния прокурор Борис Велчев за Специализирания съд.
 
Позицията му бе изразена в отговор на въпроса дали подкрепя призива на главния прокурор към народните представители да приемат текстовете за специализираните съдилища в един по-редуциран вид.

Вчера главният прокурор заяви в Народното събрание, "че е необходима особена специализация, за да могат да бъдат съдени народни представители, министри, кметове, магистрати". Но Велчев застана твърдо зад идеята за Специализиран съд, но само по отношение на борбата с организираната престъпност.

"Нямаме основание да считаме, че българският съд няма да се произнесе по дадено дело независимо от длъжността на даден човек - дали е депутат, министър, премиер, кмет”, коментира премиерът Борисов. Когато разговарях с колеги от Европа, с главния прокурор, и с колеги от ГЕРБ още тогава им казах: да се съсредоточим върху тежката организирана престъпност, изтъкна премиерът. Защото най-голямото наказание за един политик не е дори самата присъда, а фактът да отидеш в съда, да започнат да те съдят, да ти повдигат обвинение, то е достатъчно като наказание”, добави той. Колко ще го осъдят след това е друг въпрос- като имидж, като професия вече е загубен, докато тежката организирана престъпност -убийствата, грабежите, изнасилванията трябва да отидат в Специализирания съд”, направи разграничението министър-председателят.

По-късно Борисов съобщи, че е провел днес среща със съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов в кабинета на председателя на НС Цецка Цачева. Лидерът на ДСБ бил много доволен вчера от изслушването на ръководителите на митниците и НАП по изпълнението на актуализирания бюджет. "Сега се съсредоточаваме върху НОИ, там да оправим "дупката”, допълни той. И според Бойко Борисов изравнената ставка на ДДС в туризма трябва да е 9%, а за датата на нейното въвеждане правителството ще се съобрази с желанието на туроператорите, за да не им объркват бизнеса за няколко месеца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4987 |09.09.2010 Борисов: Ще сваляме цените, в това число и на газа . 5| 5852 |09.09.2010 Б. Велчев: Специализиран съд само за организираната престъпност . 2| 5292 |09.09.2010 Борисов върна оставката на шефа на НСИ, ВМРО иска виновника . 60| 5433 |08.09.2010 Предпразнично БСП пак в коалиция с ДПС, свалят Борисов от власт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads