Реклама / Ads
126| 9353 |15.02.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: Станишев и Кунева са били наясно с АСТА

.
Б. Борисов
След всичките им преговори години наред сега Трайков трябва да поеме вината. Станишев е бил информиран устно и писмено, участвал е в заседанията на Европейския съвет и М. Кунева е участвала в заседанията на ЕК, където са се обсъждали тези въпроси.
 

Социалистите са водили всички преговори за АСТА, съобщи премерът Б. Борисов. Как не отидоха само на протеста да го оглавят заради това, което те са договаряли, попита той.

И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на решение днес. Опитаха се да се възползват от тревогите на хората за пореден път. След всичките тези преговори години наред сега Трайков трябва да поеме вината. Затова с приемането на тази точка практически ние се оттегляме, каза още Борисов.

От 2006 година до октомври 2010 година са проведени 11 кръга преговори и държавите членки на ЕС са информирани устно и писмено за преговорите чрез Комитета по търговска политика на съвета, където г-н Станишев е бил информиран устно и писмено, осведоми Борисов.  Министър-председателят Станишев е участвал в заседанията на Европейския съвет, българският еврокомисар Меглена Кунева е участвала в заседанията на Европейската комисия, където са се обсъждали тези въпроси, добави той.

За всички тези шест години за пръв път има реален дебат и той се случи сега.

Министерският съвет прие решение за спиране на процедурата по сключването от страна на България на Търговското споразумение за борба с фалшифицирането между Европейския съюз и неговите държави-членки, Австралия, Канада, Япония, Република Корея, Мексико, Мароко, Нова Зеландия, Сингапур, Швейцария и САЩ (АСТА). С това на практика България спира всякакви действия по влизането в сила на споразумението, включително по ратифицирането му, съобщиха от правителствената информационна служба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 162| 26616 |15.02.2012 Проф. Вучков: И Първанов, и Станишев мрат да станат премиери . 66| 5781 |13.02.2012 Кунева се разграничи от АСТА, била обект на компромати . 36| 6320 |10.02.2012 Борисов: И “Огледалото” в Кърджали е връх на нахалството . 59| 5923 |10.02.2012 Б. Борисов: Продължаваме да отстояваме националните си приоритети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads