Реклама / Ads
40| 5326 |08.06.2011 НОВИНИ

Борисов: Вдигаме всички пенсии веднага, щом сме готови

.
Вдигаме минималната работна заплата и най-ниските пенсии. Засега се правят разчети за минималните и вдовишките пенсии, необходими са няколко дни, за да приключат. А дали ще бъдат вдигнати всички пенсии, това може да стане веднага, щом сме готови. Това заяви на брифинг в МС премиерът Бойко Борисов, в присъствието на вицепремиера Симеон Дянков, след правителственото заседание.
 

От своя страна вицепремиерът Симеон Дянков обясни, че е представил анализ и план за минималната работна заплата. Той съобщи, че в края на месеца ще бъде взето решение в Съвета за тристранно сътрудничество за повишаването на заплатите, като ще бъдат разгледани и анализите на работодателските организации.

Финансист номер едно допълни, ще се съобрази с решението на Конституционния съд и съобщи, че в момента при социалния министър се провежда заседание с участието на синдикати, работодатели и юристи. Припомняме, КС обяви за противоконституционно вливането в НОИ на пари от частни пенсионни фондове.

Борисов беше раздразнен от изявите на други политически лидери по темата за вдигането на минималната работна заплата и подчерта, че още от месеци включително и пред медиите е казвал, че ще иска от вицепремиера през юни разчети за минималната работна заплата и пенсиите. Според него е било ясно, че тази тема ще бъде на дневен ред.

Що се отнася до поисканата от „Синята коалиция" оставка на социалния министър Тотю Младенов, Борисов заяви, че не го интересува какво казват от десницата. 

Борисов съобщи още, че се прави всичко възможно за подпомагане на селското стопанство. В момента върви процедура за смяна на маркерите с чипове, поясни той и отбеляза, че в това отношение в животновъдството е имало немалко нарушения.

Премиерът бе категоричен, че и във времето на най-тежката икономическа криза, във всички сектори - и тютюнопроизводството, и животновъдството, зърнопроизводството и всяко друго производство правителството  успява своевременно да даде необходимите милиони, за да работи секторът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 140| 6689 |05.06.2011 Б. Борисов: Вдигаме пенсиите за постоянно, не предизборно . 25| 5719 |31.05.2011 Компенсират всички пенсионери, но не поравно? . 28| 5272 |28.05.2011 Б. Борисов: През есента ще се мразим един месец . 39| 4858 |27.05.2011 Борисов: Имал съм тежки разговори с Путин, но не съм зависим от него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads