Реклама / Ads
16| 6661 |15.12.2013 НОВИНИ

Братя отци зоват: Бойкот на Троянския манастир до изгонване на гейовете от църквата

.
Двамата братя отци от Сливен Евгений и Силвестър заеха безкомпромисна позиция по гей скандала, който напоследък тресе църквата. Двамата заявиха в „Предаването на Карбовски“, че хомосексуалистите трябва да бъдат изгонени.
 

Докато водещият правеше увод към темата отец Евгений, който е баща на 9 деца, дори започна да се кръсти, очевидно потресен от случките. „Тези нравствени уроди – хомосексуалистите, нямат място в църквата. И в политиката“, заяви Евгений. Според него за тези хора трябва да има църковен съд за тези хора. Той захапа и епископите: „Как така не знаят? Все едно аз да не знам какво се случва вкъщи“.

Брат му Силвестър беше още по-краен. „Да си е закичил кръста, да си е сложил расото и да се кълне в Бога, за мен тези хора трябва да бъдат изкоренени от църквата“, каза той по адрес на хомосексуалистите.

„Представяте ли си хората идват в Троянския манастир да им кръщават децата, и един мръсен мазен пе*ераст ще ги държи в ръцете си“, даде пример той. Отец Силвестър призова хората да направят бойкот на Троянския манастир „докато не се махнат всички пе*ерасти от там“.

„Човек не знае от кого да се страхува повече – от Бога или от гейовете в църквата. Вън пе*ерастите от църквата“, разгневи се той.

Водещият Мартин Карбовски пък се затюхка, че работил по темата от година и половина, но „Господари на ефира“ го изпреварили с материала за йеромонах Кирил от Троянския манастир. „Господарите ни изпревариха, какво да се прави“, ядоса се той. Въпреки че не искал да уронва престижа на институцията и дълго се колебал дали да го излъчи, за да не го анатемосат“, водещият все пак обеща, че ще покаже скандални кадри, но в предаването „Комисията Павлов“, което е през нощта, в позволеното за нецензурни материали време.

Кибритлията отец Силвестър пък разказа как докато още учел и не бил свещеник „покрай мен се завъртя един монах“, който трябвало да му покаже „как стават нещата“. Това било през 90-те години. Двамата били в коридор на студентско общежитие, когато монахът лепнал „мазна целувка“ на челото бъдещия отец. „Лепнах го за стената и му казаха, че ако не е монах, ще го пречукам“, каза Силвестър, който по това време тренирал карате.

„Епископ значи „надзорник“ – да надзирава какво се случва в църквата“, обясни брат му Евгений. Според него, всеки епископ, който разбере за гейове в църквата, трябва веднага да сигнализира и да се свика църковен съд.

Двамата бяха категорични, че йеромонах Кирил трябва да бъде низвергнат и лишен от сан. Ако се покае, може да бъде прост монах. Те са чували слухове за хомосексуални наклонности у някои епископи, но не и митрополити. Чували са, че Борис Цацов има близки отношения с епископ Наум – главения секретар на Светия синод, но не го твърдят, тъй като нямат доказателства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6595 |06.12.2013 Die Presse: Клинтън бойкотира Петър Стоянов във Виена . 12| 5819 |04.12.2013 Спряха дело срещу Братя Галеви . 25| 7315 |18.11.2013 Луксозен комплекс спретнали братя Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня . 39| 14200 |18.11.2013 Братя Галеви живеят на остров Мавриций, карат М-220

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads