Реклама / Ads
20| 4671 |26.03.2015 НОВИНИ

БСП: Кадровият погром в министерството на икономиката продължава

.
„Кадровият погром, извършван от министъра на икономиката Божидар Лукарски продължава. Тъкмо хората, които са в системата си бяха отдъхнали, че са се изчерпали кадрите на СДС, които трябва да бъдат назначавани и се оказа, че той има да назначава съученици, братовчеди, чистачки от „Раковска” 134, както и кадри на ГЕРБ”.
 
Това каза пред журналисти в парламента народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова. Тя бе категорична, че уволненията и новите назначения в Агенцията за малки и средни предприятия, в която са уволнени 7 от общо 53-та служители, са скандални. Манолова добави, че  там, наред с главния секретар и шефове на дирекции, се уволняват и обикновени служители, включително и шофьори.

Манолова обяви, че новоназначеният изпълнителен директор на агенцията г-жа Мариета Захариева е ръководен кадър на СДС Красно село. Тя добави, че същата е страна по граждански договор, сключен от бившия директор  Николай Стоянов, който е назначен в предпоследния ден на правителството на Бойко Борисов в първия му мандат по препоръка на съветник от МС. „Същият освен, че е сключил няколко кухи договора без ангажименти за ответната страна, единият от които с г-жа Захариева, е известен в агенцията с това, че се е готвел да разпродаде офис техниката и да наеме външна фирма за извършване на технически услуги”, разкри  Манолова.

Тя добави, че Захариева, ставайки шеф на тази агенция сключва същия договор с предшественика си, с разрешението на икономическия министър Лукарски. „Тя е подготвила и нов устройствен правилник, който ще бъде приет следващата седмица на заседание на МС и според него се въвежда длъжността зам.-изпълнителен директор на агенцията, като този пост е определен за Николай Стоянов”, обясни народният представител. По думите й, така тандемът, който е източвал чрез кухи договори Агенцията за малки и средни предприятия, отново се връща на власт, само че в разменени роли.

„Няма как да не бъдем притеснени от тези смени, защото тази агенция ще разпределя милиони левове на малките и средни фирми”, заяви Манолова. Тя обясни, че работодателски организации са сезирали вицепремиера Кунева за подготвяните назначения, като са изразили своето безпокойство и недоволство срещу назначаването на тези лица в ръководния екип на агенцията, която има огромна роля за развитието и подпомагането на бизнеса в следващите години.
 
Жельо Бойчев: Назначенията са нагледен пример за разпределянето на министерствата по един феодален принцип

„Тези промени в редица важни институции, които имат отношение към цели сектори в българската икономика, заплашват редица наши международни ангажименти”, обяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев.

По думите му, тези назначения са нагледен пример за разпределянето на министерствата по един феодален принцип и в момента г-н Лукарски и СДС безогледно кадруват в министерство на икономиката. „Това е политическа чистка и можем да видим до какво ниво е изчистено всичко за няколко месеца”, категоричен бе Бойчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 16610 |03.03.2015 Бисеров дърпа конците в Министерството на енергетиката . 22| 9314 |22.02.2015 Лукарски се опъна на Д. Найденова: Не съм се женил за министерството . 18| 7546 |06.02.2015 Проф.Константинов: Оглушително мълчание на министерството на замеделието за горите . 8| 4192 |23.01.2015 Вучков: Истински погром е извършен в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads