Реклама / Ads
108| 5311 |15.02.2014 НОВИНИ

БСП заклейми Луковмарш

.
Източник: Булфото
Днес, 15 февруари, България и светът стават свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история - провеждането на така наречения Луковмарш. Под фалшивия предлог, че защитават възраждането на българската държава и нейния просперитет, че изразяват началата на патриотизма и национализма, организаторите на Луковия марш привличат млади хора, обличат ги в полувоенните униформи на нацисти, осъществяват характерни ритуали, надаряват ги със смразяваща символика, се казва в декларация на БСП по отношение на Луковмарш.
 

 

Походът в центъра на София е демонстрация на идеологията на омразата и ненавистта, груб опит за исторически реванш и преклонение пред загиналия Трети райх.

 

За свой патрон участниците в траурното шествие въздигат личността на генерал Луков – един от главните пропагандатори на расовите и ксенофобски практики на немския нацизъм в нашата държава в навечерието и по време на Втората световна война. Генерал Луков, оглавил Съюза на българските национални легиони, ратува за откровена прохитлеристка ориентация и близост до политическия елит на Фюрера, поддържа най-близки отношения с Херман Гьоринг. Генерал Луков и неговите съратници не крият, че  са борци за „нов ред“ на земята, за победа на оста „Рим - Берлин – Токио“, че „отстояват позициите на творческия и благодатен фашизъм“, който трябва да ликвидира антифашистите, комунистите и  евреите у нас, да нанесе съкрушителни удари срещу Съветския съюз, Съединените американски щати и Великобритания, се казва още в декларацията на БСП.

 

За съжаление, днешният Луковмарш с участието на стотици млади българи и гости от чужбина, представители на различни неофашистки организации в Европа, не е самотно явление в националния ни живот. Възмущение предизвиква и това, че Луков марш  се провежда всяка година с разрешение на кмета на София. За първи път след остри реакции на обществото, кметът Йорданка Фандъкова за първи път забрани провеждането на марша, което е похвално действие.  

 

Луковмарш не е единичен прецедент. Вчера над 2000 футболни привърженици извършиха вандалски действия. Вместо мирно да протестират срещу връщането на Куршум джамия в Карлово на мюсюлманското вероизповедание, те хвърляха павета по полицаите, атакуваха с камъни и бомбички Джумая джамия в Пловдив по време на традиционната петъчна молитва. Този акт е  провокация от огромен мащаб, тъй като оскверни паметник на българското мюсюлманство и подложи на изпитание традиционната българска толерантност. Прибягна до най-опасния рецидив - разпалването на междуетнически конфликти, заклеймиха социалистите вчерашните ексцесии в Пловдив.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5683 |15.02.2014 Страхил Ангелов заклейми бирниците: Лобистки е законът за тях . 33| 6104 |13.02.2014 Прецедент: Фандъкова забрани Луковмарш . 16| 5946 |28.01.2014 Депутати искат да спрат Луковмарш . 14| 5729 |10.06.2011 В. Сидеров: Американският посланик даде знак и ме заклеймиха като комунисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads