Реклама / Ads
0| 5461 |14.01.2010 НОВИНИ

Държавата гони ВАЦ от полиграфическия комбинат?

.
Полиграфическия комбинат в София Източник: www.panoramia.com
Държавата обсъжда закупуването на "Полиграфията" за настаняването на част от Софийския районен съд и прокуратура.
 

Специална експертна група от изпълнителната и съдебната власт предлага на Министерския съвет да започне преговори с "Вестникарска група България" за купуването на сградата на Полиграфическия комбинат за нуждите на Софийския районен съд и прокуратура, по информация на "Дневник". "Вестникарска група България" (ВГБ) е дружество, специализирано в извършването на издателски услуги. Вече десет години ВГБ е най-голямата издателска група за периодични печатни издания в България. Компанията е специализирана в извършването на издателски услуги за водещите вестници и редица списания на издателствата "Медиа Холдинг" АД, "168 часа" ЕООД, "Издателство за списания Медиа" ЕООД, "Медиа Партнер" ЕООД, "Пресгрупа Утро" ЕООД, "Български фермер" ООД и Книгоиздателска къща "Труд". "Дневник" добавя, че единствената друга възможност за настаняване на районния съд, който е в крайно тежко положение, е имот от 600 дка между 4-и и 6-и километър, собственост на Министерството на отбраната - Щабът на Трета армия.

Според докладна записка на главния секретар на Висшия съдебен съвет (ВСС), цитирана от изданието, след внимателен анализ и преценка на предимствата и недостатъците на двата имота се оформило общо становище, че Полиграфическият комбинат е по-подходящ . "В момента се извършва изключително качествен ремонт с материали и оборудване на водещи европейски и световни фирми. Преградни стени могат да се поставят навсякъде, където би било нужно за обособяване на помещения за съда и прокуратурата, а паркоместата са напълно достатъчни и са за общо около 350 автомобила", пише в доклада. Според анализа на експертната група има и място за издигане на нови корпуси на сградата, което ще позволи тя да се използва за много години напред. "Предоставянето му при спешни преговори ще бъде в рамките на настоящата година", пише още в документа.

В работната група са участвали представители освен на съдебната власт и на министерствата на правосъдието, регионалното развитие и финансите. Тя е създадена с решение на премиера Бойко Борисов. Вариантът с Полиграфическия комбинат, макар и скъп, е най-евтиният, коментира председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 4995 |20.12.2009 Б. Борисов: 20 години държавата толерираше престъпността . 2| 5221 |15.12.2009 Онкоболна осъди държавата, но не дочака присъдата . 12| 6850 |09.12.2009 Българи осъдиха държавата в Страсбург . 36| 5670 |17.11.2009 Длъжник на държавата стана земеделски шеф в Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads