Реклама / Ads
19| 2755 |21.11.2023 НОВИНИ

Денков с крачка назад за оставката си: Стоянов тръгна в правилната посока

.
Източник: БГНЕС
Аз друго казах вчера - ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва тези проблеми, тогава щях да си тръгна. Така отговори пред журналисти премиерът Николай Денков на зададен въпрос дали държи на позицията си, че ако не си тръгне министър Калин Стоянов, той ще напусне поста си.
 

И допълни, че той в момента е "тръгнал в правилната посока". "Надявам се да извърви този път до края", каза Денков след сблъсъците на футболни фенове в София.

 

"Трябва да продължат проверките. Тези, които биеха паднали хора, обикновени протестиращи и журналисти, трябва да напуснат структурите на МВР", категорично заяви той.

 

От думите му стана ясно, че те трябва да си получат наказанието. "Веднага искам да кажа, че това е много, много малка част от всички служители, които бяха там. Искам да поздравя останалите за това, че не бяха изкушавани от тези безобразия", допълни премиерът.

 

Припомняме, че в извънредно изявление в понеделник, Денков съобщи, че ако Стоянов не припознае насилието на протеста, ще подаде оставка.

 

„Ако Стоянов не припознае случилото се на протеста, като насилие, което заслужава тежка санкция, тогава ще си подам оставката“, категоричен бе той.

 

На брифинг пред журналисти днес вътрешният министър Калин Стоянов съобщи: "Аз съм с премиера Денков за обстоен анализ на всеки отделен случай на насилие по време на протеста срещу БФС".

 

Според него полицаите са се справили с охраната на протеста, въпреки че са били “обиждани, провокирани, удряни с камъни”. 

 

По думите на Стоянов в Европа нямало такава практика - след подобни протести "да хвърчи оставката на вътрешен министър".

 

Мжедувременно от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че трима полицаи са отстранени от длъжност след образувани дисциплинарни производства след футболните протести срещу ръководството на БФС.

 

Срещу други двама тече проверка. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2586 |21.11.2023 Европейските ни шампионки по шахмат пристигнаха в София /видео/ . 11| 3997 |21.11.2023 Кои са хутите и какъв е рискът от широка война в моретата? . 3| 2695 |21.11.2023 Фирми масово търсят шофьори - и в България, и в Европа . 0| 2485 |21.11.2023 Банкс. Роби Банкс: По следите на едно изгубено интервю с анонимния графити артист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads