Реклама / Ads
3| 5569 |13.01.2013 НОВИНИ

Диета с алкохол пълни токсикологиите

.
Последна мода да се отслабва с пиене довежда до токсикологиите предимно жени, все повече мъже развиват анорексия от солидарност към техните половинки.
 

 Диета с алкохол вкарва в токсикологиите млади жени, решили да свалят килограми,.

Става дума за последователки на популярната в последните месеци в САЩ и Канада „дрънкорексия”, която навлиза у нас чрез интернет медиите. С този термин  медиците вече наричат не само модата да се отслабва с пиячка, но и състоянието на алкохолна зависимост, в която изпадат нейните последователи, съобщават лекари от големи многопрофилни болници в страната, пише „Монитор”.

Докато в чужбина за диетата се използват предимно уиски и водка, у нас с цел отслабване се набляга на бялото вино, а храната се отказва напълно, обясни зам. -председателят на Българското дружество по диететика и преподавател в Медицинския университет в София проф. Донка Байкова.

Жените предпочитали да отслабват с алкохол, тъй като с него поглъщали по-малко калории, отколкото с яденето, и така си осигурявали енергия за извършване на всекидневните задължения. От липсата на храна за преработване пък коремите бързо се прибирали.

Диетата обаче е изключително вредна, тъй като калориите в алкохола, които се наричат празни калории, не са пълноценни. Те дават енергия, но не предоставят никаква хранителна плътност, тъй като в тях няма хранителни вещества, обясни професорката. Организмът на практикуващите „дрънкорексия” започва да се трови от токсичните вещества, което рязко увеличава риска от алкохолизъм и натравяне.

Хранене със сонда през носа е другият модерен начин за сваляне на килограми, особено след Коледа и Нова година, съобщиха още диетолозите. Чрез него маниачките на тема стройна фигура вливат през носа си глюкозни разтвори

Този метод е изключително опасен, тъй като стомахът и червата нямат храна за преработване, а това може да доведе до развиване на аномалии, които се отстраняват само оперативно, обясни проф. Донка Байкова. Тя предупреди също, че все повече мъже развиват анорексия в последните година-две, след като са започнали диети заедно със съпругите и приятелките си, за да ги подкрепят. В момента професорката лекува
три двойки, които са се довели до кожа и кости след като отказали храната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6423 |11.01.2013 Станишев: Няма нещо, което ГЕРБ обеща, и го изпълни . 33| 7473 |24.12.2012 Приятелите на Цацаров: Да изкара една диета на Дюкан . 46| 7662 |17.12.2012 Спортният шеф прострелян в гръб; стрелецът миришел на алкохол . 32| 5594 |23.11.2012 Немските села пълни с наши доктори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads