Реклама / Ads
42| 10592 |03.10.2013 НОВИНИ

Т. Дончева: Голям праз като ме изключат от БСП!

.
Татяна Дончева
БСП няма за кога да се реформира! Ако искаш да премахнеш зависимостите на една партия, трябва да изгониш хората, хванати в зависимости, а това е ръководството на партията, смята Дончева.
 

На Сидеров просто са му позволили да прави това, което прави, не е луд този, който яде зелника, но тук имам предвид и избирателят, заяви по НТВ Татяна Дончева. Той обаче изпусна един много добър шанс, независимо от предразсъдъците на Европа, да сложи едни критерии още при избора на правителство по отношение на състава му - да каже, че би подкрепил правителството при съответни условия, съобразни с протестите на хората, смята тя.

Трябваше да питате Димчо Михалевски (предходния събеседник в судиото - б.р.) имало ли е от 2005 г. идея може ли БСП да има друга ръководна група, каза тя и добави, че Станишев си позволил такива обвързаности на партията, каквито никой друг не си бил позволявал. Дончева обаче не пожела да навлезе в конкретика по тази тема. Каза, че обвързаностите минали една еволюция - големите бизнес групи си назначавали шефове, но решенията ги взимало партийното ръководство. Тя посочи, че в края на правителството на 3-ната коалиция се появил Румен Цайса, после изчезнал в чужбина. Сега отново имало мераци за схемите в митниците, за което сочело назначаването на ковчежника на БСП. Тази работа по този начин е нов еволюционен етап, когато на практика една банка може да ви сложи министрите, каза Дончева дословно. Аз ви казвам, че това е така. Тези министри са минали през филтъра на тази банка, категорична беше тя. Търсели се определени сделки, определени стъпки. Дончева заяви още, че една банка и кръг около нейния шеф и Делян Пеевски имали голямо влияние върху Станишев и кабинета.

Богомил Манчев в момента е жертва на поръчка, очевидно неоснователно, щом се прави по този начин, каза още Дончева. Богомил Манчев е сериозен играч, той е над Първанов и над Станишев, извоювал си е своя сфера в енергетиката, каза още Дончева. За кога ще реформирате БСП, попита тя. Ако искаш да премахнеш зависимостите на една партия, трябва да изгониш хората, хванати в зависимости, а това е ръководството на партията, заключи тя. 

С Първанов имаме в определени насоки общи разбирания - за кризата на политическата система, изразяваща се в липса на визия и на лидерство, посочи Дончева. Може да има взаимна помощ, добави тя. Като съм обявила проект, значи го работя, каза Дончева, но не посочи срокове, защото била фаталистка. Тя обаче не обели и дума за кръговете около самия Първанов, които през последните 10-12 години определят много позиции и в бизнеса, и в политическото пространство.

Да не ви изключат, попитаха водещите. Да, ме изключат, голям праз! Пука ли ви?, попита тя. И продължи с въпросите: Защо Станишев е дал това правителство на концесия? А когато я попитаха има ли фиксация върху Станишев, отрече това да е така. Управляващите нямат ходове, смята тя. Може ли кинезитерапевт да е министър? Вие знаете ли Искра Михайлова, която е екоминистър откъде има диплома - от библиотекарския институт, изреди тя. Вижте им дипломите и ще разберете, заключи Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6462 |02.10.2013 БЧК отменя празника си заради бежанците . 0| 6084 |29.09.2013 Арестуваха 16-годишен за най-голямата хакерска атака в света . 25| 7301 |27.09.2013 Т. Дончева: В цял свят партиите са зависими от икономически кръгове . 30| 5158 |27.09.2013 Миков: БСП ще има най-голяма полза от предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads