Реклама / Ads
9| 6132 |23.04.2014 НОВИНИ

Т. Дончева: Сбъркан закон за МВР ще се приеме само заради изборите

.
Татяна Дончева
Листите и евровота се гледат от партиите на статуквото като на инструмент за запазване на правителството и на 4-те партии в парламента.
 

Данните за контрабандата не ги прочетох, но за 6 месеца Агенция Митници смени няколко председателя и всеки преживяваше по 2-3-4 месеца, което означава нестабилност и липса на разумно управление на един от основните приходни източници, заяви по НТВ Татяна Дончева от Движение 21 по темата за контрабандните канали у нас. Вчерашната акция на МВР тя определи като поредната ПР акция на МВР, което ловяло цигари на Женския пазар, а там били дребните играчи, посочи Дончева и каза, че може би така се правел опит за измиване на срама заради операцията в Лясковец. Разпределението трябва да стане в разходната част на бюджета, а не преди да сме събрали приходната, тогава може да има малко повече свобода, каза тя.

При идването на Сакскобургготски на власт един от интересните ходове беше да покани английската Краун Ейджънс, която да въведе модерни мобилни групи. След заминаването им системата на мобилните групи беше силно побългарена, каза Дончева. Не всичко грешно, което правим, е за да го съсипем, обясни тя, но добави, че всичко е свързано и с личната преданост на един или друг служител. Дончев обвърза тези проблеми с новия закон за МВР, който тя определи като абсолютно сбъркан. Заимствана е една испанска система, която Цветлин Йовчев не може да управлява. Дончева попита защо сега, преди избори спешно се приема закона и каза, че това са предизборни нужди, затова резултатът ще е плачевен.

За изборите тя обясни, че присъствието на Делян Пеевски било форма на наглост от страна на ДПС. Може да има бизнес причини за изтеглянето му от България, допусна Дончева. И отчете голямо желание на лидерите да отидат на челни места. Тя определи тези избори като незначителни спрямо перспективите за България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 8000 |19.04.2014 Г. Марков: Хората си не можем да сменим, но законите - да . 1| 5224 |18.04.2014 Експерт: Незаконните сметища застрашават здравето . 55| 5361 |17.04.2014 Станишев заповядва: Законът за МВР да мине през комисия до 1 май . 4| 6624 |17.04.2014 Общинар: В Несебър се делят пари от незаконни решения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads