Реклама / Ads
19| 8365 |25.02.2010 НОВИНИ

ДПС: Ахмед Емин е трябвало да убие Ахмед Доган

.
Ахмед Емин
ДПС имало информация, че Ахмед Емин и Алексей Петров са се срещали, каза К. Костадинов. Кой прати Павлин Димитров в Бояна, откъдето той обяви класическо самоубийство, пита ген. Атанасов. Убиецът на Емин трябва да се търси в охраната на Доган, призовава Осман Октай.
 

"Не коментирам!", отсякъл Павлин Димитров, на въпроса кой го е накарал да обясни самоубийството.

ДПС има информация, че Ахмед Емин и Алексей Петров са се срещали, 
обяви по БТВ депутатът от ДПС и член на Комисията за контрол на ДАНС Камен Костадинов. Това било установено в разговори с хора, близки до Емин. Все още обаче доказателства в подобна посока нямало, затова от Движението настояват случаят да се разнищи докрай. Ние считаме, че Ахмед Емин е бил изпратен, за да убие Ахмед Доган, за да не пречи той на определени действия, каза още Костадинов. Емин бил притискан и някой му е внушавал да извърши определени действия, добави той. Веднага след смъртта на Емин ДПС започнало свое паралелно разследване, но доказателствата му били косвени.

Костадинов добави, че седмица преди смъртта на Емин, Ахмед Доган е поставил въпроса какво прави човек като Алексей Петров в ДАНС. Това може да е отключило някакви процеси, допусна той. Депутатът добави, че Емин е бил притиснат, за да посегне на живота си. По повод на това защо Доган не е присъствал на погребението на Емин, Костадинов обясни, че вероятно Доган е имал отговор на някои въпроси още тогава.

Хора от бившето ръководство на ДАНС са имали интерес да прикрият фактите и обстоятелствата около смъртта на Емин; оттам му е бил оказван натиск да извършва или да не извършва определени действия, каза ген. Атанасов от ДСБ. Имало тежки обстоятелства в коалицията БСП-ДПС, затова не било изключено Емин да е бил притискан да дава факти и обстоятелства за дейността на Ахмед Доган или негови връзки с чужди сили, допусна генералът, който продължи, че очевидно Емин не е приел морално задачата си, за което говорели думите че не е предател и обича родината си, написани в последното му писмо.

Да се попита кой изпрати зам.-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров, тогава главен секретар на МВР, на местопроизшествието в Бояна, откъдето той заяви, че става въпрос за класическо самоубийство, каза още Атанасов.

"Не коментирам!", отсякъл Павлин Димитров по телефона в БТВ.

По всяка вероятност убиецът на Ахмед Емин трябва да се търси сред някой от петнадесетината охранители на Ахмед Доган, каза един от основателите на Движението за права и свободи Осман Октай по PRO.BG.

По думите му Емин е бил един от основните герои в разработката „Лиани”, тъй като е имал функцията на ключова фигура за контакти на Доган на всички нива. „Всички знакови убийства бяха извършени от стари служители на службите”, категоричен е Октай. Според него лидерът на ДПС е контролирал целия преход - бил е обслужван с избирателни райони, а самият той е обслужвал определени групировки, свързани със службите. „Убийството на Ахмед Емин беше предупреждение за Доган, за да бъде сплашен”, каза Октай.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6812 |24.02.2010 Костов: Има нещо прикрито по случая "Ахмед Емин" . 6| 6034 |23.02.2010 Борисов връща "Ахмед Емин" на Велчев . 28| 7876 |27.01.2010 Иван Костов: Ахмед Доган е името на далаверата . 11| 5175 |11.01.2010 Не Боби Цанков трябвало да се разпитва за Маргините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads