Реклама / Ads
68| 5028 |18.05.2014 НОВИНИ

Движение скочи на Цветанов за лъжите му за СРС-тата

.
Софийският градски съд даде ход на делото срещу Цветан Цветанов за отказ от разпореждане на СРС. Това провокира редица изказвания на бившия министър на вътрешните работи, в които той заяви, че не е извършил нищо нередно, тъй като всички преди него са действали по същия начин. Тези думи провокираха реакция на членовете на “Движение за справедливост – РПГ”, тъй като те са едни от най-пострадалите от незаконните подслушвания и показни акции, поръчани от Цветанов.
 

„Цветан Цветанов явно мисли целия ни народ за сбирщина слабоумници и ни пробутва обяснението, че е подслушвал, защото “всички преди него са правили така”. Дори повече –той се е опитал да “ограничи тази практика” и затова е написал три пъти „НЕ!“ в докладната за използване на специални разузнавателни средства срещу бившия БОП-аджия Орлин Тодоров.

Защо Цветанов като Министър на вътрешните работи не се опита да ограничи тази практика, когато поръча над 700 незаконни акции? Защо ние бяхме не само подслушвани, но и записите на телефонните ни разговори бяха манипулирани и сглобени по нечие усмотрение и според неговия интерес? Така ли се ограничава престъпната практика – като се спира използването на СРС-та единствено за определено разследване и то на негов човек, обслужващ личните интереси на ръководството на ГЕРБ?

Наглото милиционерско държание, което Цветанов демонстрира, и популистките му изказвания нямат нищо общо с реалните факти. Думите му, че като министър се е ръководил единствено от интересите на хората и се е опитал да ограничи незаконните СРС-та, са откровена лъжа и ние, от „Движение за справедливост – РПГ“ сме разбрали това по най-жестокия начин.

Нека не забравяме, че като министър Цветанов е нямал право да откаже използването на тези средства, така че стига вече ни е лъгал!
След като ни питат защо сме се обединили в “Движение за справедливост”, ето това е причината – да не допускаме тези ГЕРБаджийски престъпления да се повтарят под каквато и да е форма!”, коментира председателят на РПГ Николай Цонев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4798 |18.05.2014 Менко Менков: Освен Цветанов трябва да са подсъдими и други вътрешни министри . 100| 9268 |15.05.2014 Б. Димитров скочи срещу Попова: Да подава оставка! . 40| 5557 |15.05.2014 Днес се гледа делото срещу Цветанов . 64| 6444 |13.05.2014 Отложиха делото срещу Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads