Реклама / Ads
14| 6473 |29.03.2019 НОВИНИ

Елена Йончева: Във всяка община има по един Цветан Цветанов

.
Елена Йончева
Не става дума за морала на Цветан Цветанов. Той има друг морал от всички българи. Става дума за търговия с влияние. Става дума, че лицето злоупотребява с власт. Ето затова трябва да отговаря Цветан Цветанов. Проблемът не е в Цветанов. Във всяка българска община има по един Цветан Цветанов и се създават кланови структури.
 

Това заяви пред bTV депутатката Елена Йончева в коментар за "апартаментгейт".

 

"Кумгейт" има и в Банско По думите и близък на кмета има шест фирми. И това ще внесем в прокуратурата. Да се види как се печелят обществени поръчки в сферата на инфраструктурата, каза още тя.

 

Елена Йончева обясни и как е придобила своите имоти, за което бе обвинена от ГЕРБ: Всички мои апартаменти, за които и Цветанов спомена, те са закупувани, а са обезщетение за земя купена от дядо ми през 1940„ Тези обезщетения не са само за мене, а за всички членове на моето семейство. Ще ви предоставя копия на тези нотариални актове - на всички жилища.

 

Имам едно жилище, което съм закупувала - къща 300 квадратни метра. Реновирахме я, продадохме я и купихме земя от частници на пазарна цена. Мога пак да ви оставя копие. Купила съм си къща 2006. Тя бе купена с кредит, ипотека, обясни журналистката.


Тя отговори и на обвинението на ГЕРБ, че ще води евролистата на БСП, а е обвинена в пране на пари в големи размери: Никога не съм имал проблем със своя имунитет, не ми е необходим. В момента, в който показваме проблемите на това правителство, те вадят бухалки. След споделяне на санирането, Борисов извади малката бухалка и разпространи чудовищни лъжи. Осъдих и ГЕРБ за това. След като показахме корупцията на оградата по границата член на правителството също извади малка бухалка. После показахме "кумгейт", създаване на феодална структура в Хасково. После показахме какво се случва с българските пътища. И какво се случи? Пет фирми извадиха машини на Цариградско шосе и поискаха оставката ми. И накрая трима депутати внасят в прокуратурата сигнал срещу мен за пране на пари. В резултат на този сигнал се случва всичко това. Пране на пари означава, че 2012-2013 подписвам договор за работа в ТВ7. Имам договор с офшорна фирма, но моята е в София и плащах данъци.Как да знам през тези години, че КТБ ще фалира?, попита тя.

 


Депутатката коментира и тема с думите на турския външен министър за финансирането на мюсюлманското вероизповедание у нас от Дианета: Това са думите на турския външен министър- Турция се наложи да се намеси и България бе принудена да извърши промени. Правителството превръща България в турска провинция. В случая има намеса на Турция в законодателството на България. Не се спря външната помощ на вероизповеданията от Турция. Става въпрос за финансирането от Дианета. Някои наричат Дианета "армията на Ердоган". Бюджетът на Дианета в Турция е по-голям от този на турски министерства - на МВнР, на енергийното, на строителството, обясни тя.

 

Не става дума за дарения, а за държавно финансиране. Дианета не е религиозен орган, а част от турската държава. Точно тези промени в закона на вероизповеданията позволяват това финансиране от Дианета да продължи. Г-жа Захариева е разговаряла с Чавушоглу. Нали не мислите , че Захариева по собствена инициатива ще променя законодателството. Или Цветанов сам ще иска това. Това не може да стане без санкцията на Бойко Борисов. Трябва да каже той, как е въздействал на институциите да променят закона. Искаме да се наложи вето от президента. Искаме прокурорска проверка, категорична бе Йончева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5851 |24.03.2019 Йончева: Цветанов да напусне политиката, докладите за България са присъда за Борисов . 4| 5142 |23.03.2019 Йончева: Борисов носи лична отговорност за корупцията в България . 6| 4298 |19.03.2019 Весела Лечева: Не може Елена Йончева и Станишев да са в една листа . 4| 5454 |18.03.2019 Журналист: БСП имат шансове на евроизборите начело с Елена Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads