Реклама / Ads
11| 4691 |04.07.2013 НОВИНИ

Февруарският протест глътнал 600 000 лв.

.
Протестът до момента струва изключително много на българския данъкоплатец. Това каза пред БНР директорът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов.
 

Не мога да кажа към момента колко точно, но февруарските протести, които бяха много по-кратки от тези в момента, струват около 600 000 лева на българския данъкоплатец, посочи той.

Поднасям съболезнованията си към семейството на починалия колега полицай, каза още Спиридонов и обясни, че  починалият полицай е служител на 44 години. Смъртта е настъпила преди да отиде на работа, в дома му, уточни Спиридонов.

По думите му, за да има твърдение, че той е починал от претоварване по време на охрана на протестите, трябва да е установена такава причинно-следствена връзка. Такава не е установена до момента и не можем да твърдим, че колегата е починал поради дежурството си, подчерта Спиридонов.

Шефът на СДВР каза още, че столичната полиция е изключително натоварена.

Това е разбираемо, както с обстановката с митингите, така и с престъпността в столицата. Имаме единични случаи на полицаи, които са се почувствали зле. Служител на 7-мо РУП се е почувствал дискомфортно на поста си, извикан е бил медицински екип, отстранен е от поста, за да може да почива. Такива многохилядни митинги се охраняват с голям брой полицаи. Полицаите, които използваме, са служители на СДВР в по-голямата си част, за да ги облекчим през цялото време сме използвали полицаи, които са от близките дирекции на МВР. Осигурявали сме и време за почивка на служителите от СДВР. Осигуряването на вода се прави от първите дни на протестите. Има служебен автомобил, който раздава вода на полицаите, каза Спиридонов.

За извънредния труд на столичните полицаи, Спиридонов каза, че тази категория служители, които са на улицата имат право на до 50 часа на тримесечие извънреден труд, те се заплащат.

Много от полицаите са наближили, а някои са и прехвърлили тези часове, поради тази причина докарваме служители на МВР от близките дирекции, за да внесем баланс. Не сме спрели почивките на абсолютно никой служител на СДВР. Не са спирани почивките на полицаите, а принципно при такива масови мероприятия се спират почивките, за да се осигури безопасността на гражданите. Но ние не сме им спрели почивките, категоричен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 4869 |03.07.2013 Кутев: Протестиращите са изразители на омразата и на отрицанието . 23| 4771 |03.07.2013 Омбудсманът: Протестирайте, но не дай си Боже да има кръв! . 11| 5466 |03.07.2013 Протест "кафе плюс вечеря" и с бели престилки срещу Сидеров . 151| 7388 |02.07.2013 Хиляди се събраха на 19-ия протест срещу Орешарски (снимки)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads