Реклама / Ads
7| 8124 |07.04.2015 НОВИНИ

Фрог око: МВР мълчи за Анна, Татяна и прехвалената акция във Варна

.
МВР упорито мълчи докъде са стигнали разследванията за убийствата на руската гражданка Анна Леонтиева и Татяна Стоянова от Пазарджик. Пълно мълчание последва и след шумно рекламираната акция във Варна, срещу организирана престъпна група, за която дори премиерът Бойко Борисов се похвали в края на миналата седмица.
 


Новината, че е разкрит физическият убиец на началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова обиколи всички медии през почивните дни. Според БНТ това бил бизнесмен, който уж дал подкуп за парцел в центъра на града, но така и не се докопал до него. МВР, обаче не потвърди фактите, изнесени от националната телевизия. Пред Фрог високопоставен служител на вътрешното ведомство заяви, че няма нито един задържан по случая и че още се работи. Не се изключва вероятността тази информация да е била умишлено пусната от службите като оперативно мероприятие с определена цел. По принцип МВР много рядко прибягват до подобен метод на действие и по тази причина е малко вероятен.

Разследването на убийството на Анна Леонтиева и нейното 5-годишно момченце Никита също се е закучило, тъй като все още няма арестувани. Криминалистите продължават да издирват вероятните извършители на дръзкото престъпление. Голяма част от информацията за жертвите излезе на бял свят, след като случаят беше поет от руските власти.

От прехвалената акция във Варна пък се оказа, че само трима от общо 6 души остават в ареста. По план на 3 април призори трябвало да бъдат задържани 11 души. Според официалната информация всички те били организирана престъпна група за наркоразпространение и съпътстващите с това престъпление други - наказателни акции, взривове и убийства. Цялостната им престъпна дейност датирала от преди 14 г. Денят е избран не случайно. Първо - във въпросния ден на воаяж в морската столица идваше премиерът Бойко Борисов и второ - нароченият за бос Иво Гела бил във Варна. За реализацията пристигнали софийски ченгета, начело с шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов, за да няма теч и всичко планувано да се случи.

 

В ранния следобед екс главният секретар на МВР ген. Борисов даде уклончиво обяснение за случващото се, което звучеше като "търсим едни хора и едни неща и ако ги намерим ще излязат някой работи". Междувременно известните в публичното пространство по един или друг повод Иво Гела, Вальо Бандита и Ники Шванца не дочакаха баретите да ги арестуват. Така от планираните 11 души във Варна бяха задържани 5-има и един в Турция.

 

След гледането на мерките за неотлонение на 6-имата задържани, трима просто са освободени,  без определени каквито и да е процесуални мерки за неотклонение. В ареста за сега са други трима - Добата, Красимир Бояджиев Гугуманата, Юлиян Главичката.

 

Неофициално градската мълва носи, че и тази организирана престъпна група е свързана с убийството на известен варненски бизнесмен. Пак заради неговото убийство в края на миналата година бе задържана друга група, широко рекламирана в медиите като фамилна група за убийства. По-голямата част от задържаните тогава отдавна са на свобода. По спец план бе пуснат и слуха, че Мила Георгиева - спрягана за тартор на групата, е освободена от ареста.

 

Междувременно се разбра, че съдебната сага около "Килърите 3" срещу бай Васо Златаря и хората му,  започнала да издиша. По време на процеса много от свидетелите са се отказали от показанията си, а поемните лица пък са хванали амнезия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 10818 |07.04.2015 Фрог научи: Замове на министър Ненчев срещу него за военното разузнаване . 12| 5075 |06.04.2015 А. Семов за Фрог: Само КС казва дали сега са възможни промени във ВСС . 27| 7378 |06.04.2015 Шаренкова за Фрог: Конгресът подкрепи Добрев за мандатността и промените в устава . 10| 8430 |02.04.2015 Ангел Славчев пред Фрог: Банковото лоби държи депутатите на къса каишка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads