Реклама / Ads
25| 7153 |15.10.2012 НОВИНИ

Ст. Гамизов: Тр. Трайков е правел всичко АЕЦ "Белене" да стане неизбежност

.
Стефан Гамизов
Ексминистърът потискал всички промодернизационни проекти в енергетиката и подкрепял упорито бившия директор на АЕЦ "Козлодуй", известен с привързаността си към технологиите на бившия СССР.
 

Тр. Трайков се изявавяше като министър като единствен радетел на прозападната политика в енергетиката, а е правел всичко проектът АЕЦ "Белене" да стане неизбежен, обяви по ТВ 7 експертът Стефан Гамизов. Трайков потискал всички промодернизационни проекти в енергетиката, добави той. Подкрепял упорито бившия директор на АЕЦ "Козлодуй", известен с привързаността си към технологиите на бившия СССР. Двамата блокирали започването на модернизацията на 5-и и 6-и блок, но не заради застрашена сигурност, а заради ефективност, следователно попречили токът да става по-евтин.

Трайков подкрепял с хъс и бруталност компания, замесена в Уганда в съмнителен проект. След като той беше уволнен експосланик Уорлик казал, че този човек е загуба за българското правителство. Това е ужасяващо объркване, констатира Гамизов. Според него Трайков бил свързан с Румен Овчаров. Излизало, че най-грозните хейтърски истории по форумите са верни.

Нямаме на какво да се опрем, срива се моралната отправна точка, обобщи Гамизов и отправи упрек към медиите, че насаждат най-грозното от западния свят.

По темата за нагласен конкурс за фирмата на Красимир Георгиев се оказало, че фрмално процедурата била спазена, но имало много противоречия. Станало ясно, че фирма без никакъв опит е получила максимален брой точки тъкмо в тази графа. Цената пък била определена от условията в конкурса, но вероятно било да е изтекла информация под масата, предположиха в Тв 7.

Въпросната тръжна документация е била направена така, че най-много предимства да има компанията с най-много опит. Пререгистрана фирма, замесена в скандала с Вальо Топлото, обаче спечелила, каза Гамизов. Реформисткият министър Трайков класира фирмата на Красимир Георгиев, продължи Гамизов и призова да се пристъпи към съдебна процедура на въпросните компании за документални престъпления.

Да се продължи разследването за цената на варовика, да се установи защо той е толкова скъп, пожела Гамизов. Очаквайте, ако успея да се справя в следващите месеци, отворено писмо в някой голям американски вестник, защото тук не мога да го направя, натискът е голям. Законът е лично отношение, обясни той.

Имало връзка между Прокопиев и Красимир Георгиев в схема за източване на ДДС, каза репортерката Д. Гайтанджиева. 

Ако Трайков бъде поставен под натиск на закона, той би могъл да проговори, той е малка бурмичка, поставен от други хора, настоя водещият Бареков.

Разследвайте връзката между Тр. Трайков и Йордан Георгиев, само австрийски гражданин, тогава изпълнителен директор на “Български Енергиен Холдинг”, призова още Гамизов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6972 |15.10.2012 Тр. Трайков бяга от бг журналисти, но пада в капан . 14| 6627 |11.10.2012 Тр. Трайков: Не в катарските пясъци, а в сибирските ледове е заровена оставката ми . 6| 5511 |20.08.2012 Тр. Трайков щял да гласува в референдум за АЕЦ "Белене" . 8| 6948 |19.08.2012 Трайчо Трайков знаел как да се свалят цените на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads