Реклама / Ads
19| 6978 |15.10.2012 НОВИНИ

Тр. Трайков бяга от бг журналисти, но пада в капан

.
Трайчо Трайков
Ексминистър Трайчо Трайков отказвал да дава интервю за българска медия, за да коментира енергийните скандали и има ли конфликт на интереси, но веднага приел от инсцениран репортер на в. "Вашингтон поуст".
 

Оттам му се обадили, представяйки се за репортери от в. "Вашингтон поуст" и той веднага се съграсил, при това бързайки в центъра на София. Минути преди това вече бил отказал на репортерката от телевизията с мотив, че е много зает.

В разследването се акцентира върху темата за триглавата ламя в енергетиката и офшорна компания, която има странни обвързаности с български адрес. На въпроси за нея бивши министри и настоящи депутати дадоха странни отговори. Ив. Костов: Аз не знам за такава офшорка, не знам чия е и има ли я въобще. Румен Овчаров: Аз съм глупав човек и не знам за това.

Едни и същи обръчи от фирми доминират българската енергетика; те са фирма „Каолин“ на Прокопиев и „Ледербел“ на Красимир Георгиев – Фронтиер, сочи разследването. Връзката с Трайков идва от държавен конкурс за проучване и добив на газ и нефт от Черно море. Един от кандидатите била фирмата на Фронтиер – „Ледербел“. Това се оказало фирма, заявила консултанска функция, но всъщност без всякакъв опит в проучването и добива на газ и нефт, без дейност в последните три години, която дори е била на загуба, а е и регистрирана с капитал 5000 лева. Въпреки всичко това „Ледербел“ получава от ведомството на Трайков максималния брой точко в графата „опит“ на конкурса.


На въпрос за това имало ли е нагласен конкурс за фирмата на Красимир Георгиев Трайков отказа да коментира конкретни цифри, при положение, че сам той е разписал условията на конкурса. Защо фирма без опит получава максимален брой точки тъкмо в тази графа беше въпросът, на който Трайков отказа да си спомни какво се е случило.

Трайчо Трайков не отговори и защо като акционер на "Каолин" е действал в частен интерес по време на мандата си 2009-2011 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6635 |11.10.2012 Тр. Трайков: Не в катарските пясъци, а в сибирските ледове е заровена оставката ми . 7| 5979 |06.10.2012 Цветанов бяга щафета с Ивет Лалова и Стефка Костадинова . 25| 7107 |22.09.2012 Л. Местан избяга от „Панорама” заради К. Каракачанов и „пингвините” . 74| 6641 |31.08.2012 60% от избягалите в чужбина няма да се върнат, а те са много

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads