Реклама / Ads
0| 2290 |15.04.2024 НОВИНИ

Ген. Сирски: Руската армия си е поставила за цел да превземе град Часов Яр до 9 май

.
Главнокомандващият украинските въоръжени сили - генерал-полковник Олександър Сирски Източник: БГНЕС
Руската армия си е поставила за цел да превземе град Часов Яр до 9 май, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от вчера на главнокомандващия украинските въоръжени сили - генерал-полковник Олександър Сирски.
 

Агенцията уточнява, че така висшият украински военен началник е отдал първостепенна важност на сраженията в източната част на Украйна, където Москва засилва нападенията си.

 

Ройтерс посочва, че евентуално превземане на населеното място на запад от опустошения град Бахмут за Деня на победата на СССР във Втората световна война би бил от стратегическо значение за духа на руската армия, още повече като се има предвид забавянето на военната помощ за Киев от Запада.





Според Сирски, който в края на миналата седмица алармира, че положението на източния фронт се влошава, Русия концентрира усилията си западно от окупирания Бахмут в опит да превземе Часов Яр, преди да продължи настъплението си към град Краматорск.

 

Часов Яр е локализиран на десетина километра от Бахмут в Донецка област, отбелязва Ройтерс. Подразделенията на Киев засега отблъскват руския щурм в близост до града, като са били снабдени с нови боеприпаси, дронове и електронни бойни средства, коментира ген. Сирски в изявление в приложението "Телеграм".





"Заплахата все пак си остава съществена, като се има предвид фактът, че висшето руско командване е поставило на военнослужещите си 9 май като краен срок за превземането на Часов Яр", изтъкна Сирски, без да дава по-подробна информация.

 

Ройтерс пише, че в последните седмици Русия е нанесла три масирани въздушни атаки по украински електроцентрали и подстанции. Украинският държавен глава Володимир Зеленски заяви снощи в традиционното си видеообръщение към нацията, че "ситуацията на фронта по време на такава ожесточена война винаги е тежка".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3635 |15.04.2024 БДЖ вдига драстично цените на билетите за пътуване с влак . 8| 2515 |15.04.2024 Военният министър Атанас Запрянов: Докато има война между Русия и Украйна, сигурността в Черно море е под въпрос . 0| 2543 |15.04.2024 Цените на петрола тръгват надолу след атаката на Иран срещу Израел . 0| 2557 |15.04.2024 Икономистът Румен Гълъбинов: Приемането на България в еврозоната през 2025 г. е трудна, но не и непостижима цел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads