Реклама / Ads
11| 5589 |20.03.2013 НОВИНИ

Георги, на 12 г.: Скрих се под леглото, но видях как разстреля всички

.
Източник: Булфото
"Скрих се под леглото да не убие и мене, но не си затварях очите, всичко виждах. Имаше много кръв", разказва 12-годишният Георги, докато брои на ум кой е убит и кой е бил заедно с него.
 

После свива пръстите на едната си ръка, а с другата бърше носа си, описва в. 24 часа в разказ за кървавата драма в квартал "Д. Миленков". Очите му гледат уплашено, след това мести поглед към краката си. Георги стана свидетел заедно с още четирима свои братовчеди на кървавия разстрел на близките си в понеделник.


"Вътре бяха леля, вуйчо, кака, баба...", спомня си Георги и навежда глава. Детето вижда как 67-годишният им съсед Иван Калмуков влиза в къщата на вуйчо му Кирил и стреля наред. После размахва оръжието, натиска спусъка още няколко пъти, но вече не се чуват изстрели, и излиза.

"Когато влезе, чичо Иван държеше пистолет и крещеше, че ще ни избие всичките. Веднага започна да стреля, първо по вуйчо Кирил, после по леля Василка, после по баба Еленка, по чичо Бисер, караше подред", разказва малкият.
 

С Георги заедно в къщата по това време били още четирима негови братовчеди между 3 и 8 г. Побеснелият стрелец насочил дулото на незаконния си пистолет "Макаров" и към тях, но Бисер Лопев, който бил по случайност на гости на семейството, веднага обърнал масата и легнал пред нея, за да предпази децата. Хлапетата се скрили зад нея и така запазили живота си.

"Тук винаги е бил работнически квартал, хората са бедни, много от нас са без работа, но никога не се е случвало да се краде от домовете ни", споделя и Валентин Илиев. Бившият шофьор дори допълва, че никога не си заключва къщата, защото не се страхува. 

"При нас никога не пипат", коментира с усмивка Илиев. Човекът разказва, че ромите си живеят от над 50 години в квартала, като деца си играели заедно. "Тук не е гето", категорични са жителите на кв. "Димитър Миленков". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7649 |14.03.2013 Иво Балевски: Заради Октопода скрих децата си и ги спрях от училище . 49| 7418 |27.09.2011 Скриха ромския бос в София, убиецът от Катуница остава в ареста . 0| 5062 |11.05.2011 Скриха цигари зад охлювни черупки . 20| 6699 |22.03.2011 Скандал в МВнР - скриха Лъчезар Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads