Реклама / Ads
1| 2344 |28.03.2024 НОВИНИ

Главнокомандващият въоръжените сили на Естония: Трябва да удвоим разходите си за отбрана

.
Главнокомандващият въоръжените сили на Естония ген. Мартин Херем Източник: Х
Главнокомандващият на въоръжените сили на Естония ген. Мартин Херем днес заяви, че страната трябва да удвои разходите си за отбрана през следващите две години, за да натрупа достатъчно боеприпаси, за да нанесе решително поражение на руските сили в случай на инвазия, предаде Ройтерс.
 

Ген. Херем бе категоричен, че нито заплахата от ядрен отговор, нито възможността за значителни загуби няма да спрат Владимир Путин, ако реши да атакува своя малък западен съсед, който ще бъде опустошен, ако не се противопостави на нападението.





„Ако си покажеш лицето през моята граница, решителната победа трябва да дойде много бързо: не за месеци и години, а за дни и седмици“, отбеляза ген. Херем пред местни медии по време на посещението си в Япония, където е на среща със служители от сферата на отбраната. „Ако наистина вярваме, че това може да се случи през следващите три години, то трябва да вземаме решенията днес“, смята той.

 

Припомняме, че вчера Путин изрично отхвърли възможността Русия да се е насочила към която и да е страна членка на НАТО, но неговата пълномащабна инвазия на Украйна през 2022 г. предизвика притеснения сред страните от Запада, че той се стреми да възстанови контрола на Москва над бившия Съветски съюз.





Естония, бивша съветска република, вече е увеличила бюджета си за отбрана до около 3% от БВП, което я поставя на челно място в това отношение в НАТО.

 

Миналия месец нейното разузнаване алармира, че Русия се готви за военен сблъсък със Запада през следващото десетилетие и планира да удвои въоръжените си сили, разположени по границата с Естония, Латвия, Литва и Финландия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2609 |28.03.2024 Иновации: Мобилно приложение показва налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа . 4| 2358 |28.03.2024 "Няма свещени крави". СЕМ отказва да изслуша ген. директор на БНР за закритата "Програмна дирекция" . 0| 2303 |28.03.2024 Израелската армия е ликвидирала около 200 терористи в района на болница "Аш Шифа" в Газа . 4| 12223 |28.03.2024 "Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads