Реклама / Ads
35| 12137 |08.11.2013 НОВИНИ

Готвено покушение срещу висш прокурор от затвора

.
Животът на заместничката на главния прокурор Сотир Цацаров - Ася Петрова бил в опасност, научи Фрог нюз. Срещу нея бил планиран атентат от бандата на "Килърите" заради доживотните присъди, които им поиска тя като наблюдаващ прокурор по делото им.
 

 

Източници на Фрог нюз съобщиха че бившият затворник Н.С. е сигнализирал органите на реда за готвено покушение срещу прокурор Петрова. Той бил уговарян да участва в престъплението срещу обещание да излезе по-рано от пандиза. Честната си дума да бъде пуснат на свобода му дал търновският бизнесмен Георги Вълев, получил доживотна присъда на първа инстанция по делото „Килърите” за убийството на шуменеца Румен Рачев и адвоката Петър Лупов. Затворникът обаче не изпълнил поръчението на „килъра” и планът се провалил, но намеренията си останали, категоричен бил ексзатворник.

 

Ако твърденията на Н. за прокурорката отговарят на истината, то е много вероятно да се хвърли светлина около загадъчната смърт на нейния шофьор Недко Тодоров през октомври 2010 година. Тогава полицията работеше по версията за самоубийство, но неговите близки и съседи бяха убедени, че той не е посегнал на живота си. Според тях е заклан от  хора на килърите, за да бъде сплашена Ася Петрова.

 

Припомняме, че през октомври 2010 години тялото на Тодоров бе намерено на полянка до Дивдядовските скали в парк „Шуменско плато” с дълбока прорезна рана на гърлото. Якето на шофьора пък бе открито на 15 метра от тялото, а мобилният му телефон и връзката с ключовете паднали в 40-метровата пропаст пред скалната тераса. Тава са доста странни обстоятелства за самоубийство, категорични са експерти.

 

Проговорилият затворик са познава с Вълев от Бургаския затвор, където е излежавал присъда. Там двамата се сприятелили, което окуражило бизнесмена да го кара да лъжесвидетелства в негова полза.  Срещу големи обещания бизнесменът увещавал съкилийника си да представи в съда версията, че бил принуждаван от ГДБОП да натопи Младен Михалев –Манджо в убийство. От него се искало да излъже още, че антимафиотите притискали Вълев да подписва лъжливи показания за сикаджията, от които излиза, че той е поръчал екзекуцията на Емил Кюлев. По-късно тази лъжа бе разобличена и опитът да се очернят разследващите – провален.

 

На 12 ноември Георги Вълев ще застане пред Апелативния съд във Варна, за да обжалва доживотната си присъда без право на замяна. Другите членове на бандата за мокри поръчки също ще протестират срещу отреденото им на първа инстанция от Шуменския окръжен съд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6648 |05.11.2013 Главният прокурор: Светлозар Костов ще води "Октопод" до края . 13| 6086 |04.11.2013 Заместник-главният прокурор Бойко Найденов е подал оставка . 30| 6025 |03.11.2013 Бареков даде Иван Тотев на прокурор . 6| 7329 |30.10.2013 Военни прокурори разпитвали Бойко надълго за смъртта на Чакъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads