Реклама / Ads
3| 6091 |25.10.2013 НОВИНИ

Гръцкият журналист, разкрил случая с Мария: Бизнесмен е купил детето

.
България и Гърция се опитват да прикрият бедността си и проблема с циганите. Те го правят, защото са членки на ЕС. Този съюз не е съюз на хората, а на банките и неправдата. Циганите и в двете държави живеят в гета и нищета. Тези неща трябва да излязат наяве. Това каза пред камерите на БНТ Макис Триандафилопулос, гръцкият журналист, който разкри случая с малката Мария от Николаево.
 

Наистина гръцки бизнесмен е купил това дете, но след като видял, че е кривогледо, го е върнал като един предмет в катуна. Никой не си е свършил работата. Нито полицията, нито общината. Трябва да се докаже дали тази Мария, която е тук, е дъщеря на Саша Русева. Българската страна трябва да направи ДНК изследване на всички деца, които има Русева, категоричен беше журналистът. Гръцките лекари също имат участие и са прикрили информация по случая.

Бившият гръцки здравен министър беше в моето студио и каза, че трябва да има разследване, за да се разбере кой е участвал в това. България и Гърция имат закони, но имат и голяма мафия. Законите в Гърция трябва да се променят, но това трябва да мине през промяна на Конституцията, която прилича повече на Конституция на Османската империя, отколкото на европейска такава, завърши Макис.

Камерите на телевизията показаха и родната къща на малката Мария в Николаево. Нищетата беше огромна. Дворът на къщата приличаше на бунище, а репортерката на БНТ разказа, че е видяла много хора да спят под открито небе. Роднините на сем. Русеви обясниха, че те имат общо 10 деца. Братът на Ангел Русев обясни, че докато родителите на Мария са в София, той се грижи за останалите деца. Взимам пенсия и ги храня с манджа. Децата ходят на училище. Само най-малките не ходят, обясни чичото на Мария. От Държавната агенция за закрила на детето обясниха, че познават сем. Русеви. Двамата родители никога не са работили и се издържат само от помощи. Получават помощи за всичко. От храна, до дрехи и обувки. Ако се докаже, че Мария е тяхно дете, ние ще поискаме нейното връщане в България, обясниха от агенцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5297 |21.05.2010 Сертов разкрил: Станишев опънал чадър над Трактора . 12| 5651 |07.05.2009 Юруков плаши да захапе журналист, после отрича . 9| 4463 |11.06.2008 Камов разкрил на Станишев кой е Томов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads