Реклама / Ads
2| 4578 |15.12.2010 НОВИНИ

Ямболският кмет с второ обвинение

.
Окръжна прокуратура в Ямбол повдигнаха второ обвинение срещу кмета на града Георги Славов. Той обвинен в нарушаване на Закона за обществените поръчки, като щетата за бюджета на общината е 20 хиляди лева.
 

Според обвинението кметът е нарушил служебните си задължения, защото не е определил пределна цена на обществената поръчка за изготвяне на информационен бюлетин и не я е прекратил, след като комисията е установила, че нито една от фирмите, подали оферти, не отговаря на предварително зададените условия.

Стойността на обществената поръчка е 99 840 лева без ДДС, като срещу това фирмата се задължава да издава общинския бюлетин в продължение на 12 месеца всяка седмица. Договорът за списването и издаването на бюлетина е сключен в края на март 2009-та, но е прекратен през август и така общината е платила изработеното само до този момент. Нанесената щета е за около 20 хиляди лева, което представлява разликата между платеното и цената на бюлетина, гласи експертизата.

Повдигнатото ново досъдебно производство срещу мен ми звучи също толкова абсурдно, както и предното”, коментира Славов. Кметът Георги Славов е поискал отвод на наблюдаващия прокурор Милен Божидаров, тъй като съпругата на обвинителя била съдия по първото дело срещу него. „Поискахме отвод и на съпругата му, която бе съдия по първото дело и ми произнесе присъда, а съпругът й водеше досъдебно производство срещу общината. Сега точно той ме привлече като обвиняем по досъдебно производство, а съпругата му вече ме осъди, затова имаме всички основания да искаме отвод, защото определено си е конфликт на интереси”, посочи още градоначалникът.

Frognews.bg припомня, че през октомври Славов бе осъден на 5 години лишаване от свобода Кметът беше обвинен в превишаване на правата и служебните си задължения, при което е ощетил общината с над 2 милиона лева. Обвинението е за възлагането и изпълнението на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две улици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6133 |05.12.2010 Обвинението вади нови документи за потъналия "Илинден" . 1| 5035 |17.11.2010 МВР-шефът: Няма никакво обвинение срещу Филчев . 28| 4793 |15.11.2010 Станишев: Обвинението срещу мен е политическа поръчка . 2| 5826 |29.10.2010 Повдигат ново обвинение на "октопода" Джотолов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads